Ostatní oznámení

Předseda Malenovic Milan Liška Chovančík o fungování klubu a vizích do budoucna

V dnešním článku jsme vyzpovídali předsedu malenovického hokejbalu Milana Lišku Chovančíka.

ZDROJ ROZHOVORU: hbc-malenovice.cz

Má vize byla a je jasná, maximálně rozšířit mládežnickou základnu

Před touto sezónou jste byl zvolen jako předseda malenovického hokejbalu. S jakými vizemi a cílem jste tuto funkci přebíral?

Má vize byla a je jasná, maximálně rozšířit mládežnickou základnu a mít všechny kategorie mládeže od minipřípravek až po juniory (HCM). V kategorii mužů chci stabilizovat tým a v budoucnu jej vhodně doplnit o další mladé talenty. Samozřejmě se chci snažit zajistit výstavbu zázemí pro naše talenty.

Jak jste se vůbec dostal k hokejbalu?

Když měl můj syn Ondra 10 let, tak si tento sport vybral a od té doby se snažím v jakékoliv činnosti tomuto sportu napomoci.

Jak jste spokojen s fungováním klubu?

Jsem rád, že všichni trenéři ve všech kategoriích přistupují ke své práci zodpovědně a svědomitě. Těší mě, že se našli další dobrovolníci, kteří se zapojili do chodu klubu a věřím že nám to bude společně všechno šlapat.

Jaké kategorie má v současné době klub HBC Malenovice, a jak jste zatím s jejich rozvojem, potažmo výsledky spokojen?

V nejmladších kategoriích máme minipřípravku a přípravku a u těchto kategorií je mi jedno jaké mají výsledky. Ale byl bych rád, kdyby u hokejbalu zůstali a bavilo je to i nadále. I v těchto kategoriích máme v mých očích budoucí talenty. Starší žáci mě velice mile překvapili svými výsledky a moc bych jim přál, aby se jim podařilo postoupit do finále MČR. Kategorie mužů se velmi omladila a společně s realizačním týmem byl na začátku sezóny cíl tento tým stabilizovat, zapracovat mladé hráče a zápas od zápasu se zlepšovat.

Stabilizovat, zapracovat mladé hráče a zápas od zápasu se zlepšovat

A – Týmu se tuto sezónu v 1.lize moc dobře nevede, máte pro ně nějaký povzbudivý vzkaz do budoucna?

Vím, že týmu se bodově příliš nedaří, ale kdyby většina hráčů začala pracovat na 100%, tak tento tým může příští sezónu udělat velký výsledek. Musíme být trpělivý, je zde spousta mladých hráčů bez jakýchkoliv zkušeností s mužským hokejbalem, a proto tomu musíme dát čas. Na konci podzimní sezóny jsem týmu chtěl dát nějaký větší impuls, a proto jsem přivedl trenéra, který nemá s Malenovicemi žádnou spojitost a po mé návštěvě posledního tréninku musím říct, že v této spolupráci vidím potenciál.

Máte nějakou novinku pro nadcházející jarní část, na kterou se můžeme těšit?

Ano mám, podařilo se nám zajistit kamerový systém od ČMSHB a všechny domácí utkání 1.ligy budeme streamovat na platformě Hokejbal TV. Jinak je stále v řešení vybudování zázemí pro naše Čamlíky, ale to je běh na delší trasu tak uvidíme, jak to půjde.

Jaké jsou vaše další hokejbalové funkce?

Jsem člen předsednictva Českomoravského hokejbalového svazu (ČMSHB) a mám na starosti úsek rozvoje hokejbalu na Moravě.

Máte něco na srdci, co byste chtěl ještě říct?

Hráčům bych chtěl vzkázat, že bez dřiny není úspěchu. Trenérům a funkcionářům bych chtěl především poděkovat za dosavadní činnost a úsilí, které hokejbalu věnují.