2. liga

V Karviné padlo třináct gólů, Okruhlica vynuloval Ostravu

Sportnect liga o víkendu pokračovala dalším kolem. Frýdek-Místek byl stoprocentní v obou odehraných zápasech. Nezaváhala Opava, ani Flamingos. V Karviné se pak málem zrodilo překvapení ročníku. Valaši dokázali smazat čtyřbrankové manko. Přes to to ale na vítězství nestačilo.

Hokejbalisté HBK o víkendu sehráli hned dva duely. V tom sobotním hostili ostravský Sokol. Poruba sice vstoupila do utkání lépe, když hned v první minutě skóroval Vávra, s konečného vítězství se ale radoval Frýdek-Místek.
Fanouškům se musela líbit zejména vstupní pětiminutovka. Do páté minuty první třetiny totiž padlo hned pět z celkově osmi vstřelených gólů.

Čisté konto si v zápase s F-D Ostravou připsal opavský David Okruhlica. Jeho spoluhráči dokázali eliminovat útočnou sílu soupeře a poté, co samotný Okruhlica zvládl zlikvidovat i ojedinělé šance hokejbalistů Ostravy, mohl si připsat shootout. Za Opavu se trefili bratří Málikové, Holuša a Jan Staníček.

Šlágr kola se odehrál v Karviné. Vsetín zde v průběhu první třetiny prohrával již 4:0, ale soustředěným výkonem a důraznou hrou v průběhu duelu zvládl srovnat nepříznivé skóre a ve třetí třetině se dokonce dostat do vedení. HbK však senzaci nepřipustilo. Tři a půl minuty před koncem vyrovnal na 6:6 Lukáš Králík a v následném prodloužení téže hráč vystřelil Slezanům bod navíc.

Havířov se v neděli střetl s ostravskými Flamingos. Favorizovaní hosté nedopustili překvapení, a byť Warriors nepředvedli vyloženě špatný výkon, ostravští si vítězství pohlídali. Hosté se díky tříbodovému vítězství posunuli v tabulce před tým Karviné, na kterou nyní mají jednobodový náskok a výhodu dvou zápasů k dobru.
 
Druhý víkendový duel frýdeckomísteckých nasměřoval tým do Přerova. Domácí si od zápasu hodně slibovali a přípravu rozhodně nepodcenili. V posledním vzájemném měření sil nadělil Frýdek-Místek zubrům dvaadvacet gólů. Výkon Přerova byl ale tentokrát o poznání lepší. Přes to neměli hosté se ziskem tří bodů výraznější problémy. Čtyři góly a jednu asistenci v zápase zaznamenal Jakub Sikora. 
Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3