2. liga

S jakými ambicemi do nové sezóny druhé ligy vstupují jednotlivé týmy?

Před startem 2. ligy jsme krátce vyzpovídali zástupce všech týmů. Od těch jsme zjišťovali odpovědi na otázky, jakým způsobem probíhala letní příprava, jak to vypadá s šířkou kádru a s jakými cíli do sezóny se svými týmy vstupují.

HBC Enviform Třinec (Marek Hradečný):

Příprava na sezónu byla opět spíše individuální, jako každý rok. Každému vyhovuje něco jiného a podle toho se připravoval. Společné tréninky proběhly spíše v menším počtu hráčů. Šíře kádru bude podobná, jako loni. Situace okolo posil se sice rýsuje, nicméně nic není stoprocentní. Cíle máme vždy nejvyšší. Není tomu jinak ani letos. Určitě se budeme snažit vylepšit loňské 4. místo.

HBC F-D Ostrava (Matěj Elbl):

Spousta kluků má časově náročná zaměstnání, takže sehrát se a nacvičit určité herní situace není u nás možné. Náš tým je ale pospolu již nějaký ten rok, i když proběhne jen klasická výměna pár hráčů, nic velkého. Co se ambicí týče, doufám, že se udržíme alespoň ve středu tabulky a v následném play off pak budeme moci překvapit. Velký úspěch by bylo probojovat se do 2. kola play off, což se nám zatím nepovedlo.

HBC Přerov (Ivo Raiskub):

Jsme si vědomi, že nás v sezóně nečeká nic lehkého, čeká nás tvrdá práce a bez kvalitních tréninků to nepůjde. Šířka kádru se před startem nového ročníku sice zúžila, a to zejména z pracovních a rodinných důvodů. Na jeho posílení však pracujeme. Naše cíle jsou pro letos udržet se ve středu tabulky a pečlivě se nachystat na play off, kde bychom rádi přešli přes čtvrtfinále. Hned v prvním kole nás prověří loňský mistr, což bude kvalitní prověrka.

HbK Karviná B (Radek Dzik):

Letní přípravu jsme měli spojenou s A týmem, což bylo fajn. Každý, kdo chtěl, se mohl s prvním týmem připravovat. S šíří kádru to bude poněkud horší. Situace, když se nás sejde maximálně 10, je potom složitá. Záleží, jak se k tomu postaví třeba někteří hráči z áčka, nechceme si však dělat naděje, že jejich pomoc bude vzhledem k náročnému programu pravidlem. Cíle máme pořád stejné, a to hrát co nejkvalitnější hokejbal, dostat se do play off a tam uhrát co nejlepší výsledek.

HBK Vsetín (Marek Ovčačík):

Přípravu jsme nijak výrazně neřešili. Vždy se sejdeme 14 dní před sezónou a pak na to vlétnem. Pro některé z nás je to jediný pořádný pohyb, takže hodně se nás už nemůže dočkat. Tým by měl být stejný jako loni. S tím, že po celou sezónu by nám měl být k dispozici Jan Šimara, který přichází na hostování z Letohradu, kde se rozhodl skončit. Ve hře byl i přestup, ale ten si nemůžeme dovolit. (smích) Přání by bylo vyhrát základní část, abychom v play off hráli co nejvíce zápasů na svém hřišti. Reálný cíl je první čtverka. Samozřejmě bychom chtěli na Vsetín vrátit titul, to pro nás bude největší motivace.

HC Warriors Havířov (Martin Hubáček):

V Havířově jsme se v létě zaměřili především na budoucnost klubu. Vybudovali jsme kvalitní zázemí, které využívá nejen mužský tým, ale také rodící se mládežnické celky. Do sezóny budeme vstupovat s ambicemi zlepšit naše výkony. Pozitivní také je, že jsme v létě zaznamenali několik příchodů a žádný odchod.

SK IHC Jaselská Opava (Vojtěch Palcer):

Letní příprava byla u každého hráče individuální. Měli jsme po sezóně nějakou pauzu, někteří z nás byli na dovolené. Na hřišti jsme teprve třetí týden a makáme, co to jde. Kádr bude zhruba stejný, jako před 2 měsíci. Nějaké posily máme, konkrétněji však nebudu prozrazovat. Cíle po posledním titulu jsou myslím jasné. Opět vybojovat titul ve 2. lize a možná z toho vzejde i případná baráž o 1. ligu. Ale to je hodně daleko. To musíme jako mančaft ještě pořešit.

TJ Sokol Poruba (Lukáš Grebeníček):

S nějakou přípravou jsme začali de facto až turnajem, který se u nás konal 4.9. Snaha o tréninky byla, ale účast byla velmi tristní. Oproti loňské sezóně nějaké změny budou. Někteří kluci skončili, nebo plánují své zápasové účasti omezit. Někteří staronoví hráči projevili touhu opět si za Sokol zahrát. Plánujeme zapojit i některé dorostence a dorostenky, když budou mít volno. Třetí místo z minulé sezóny byl úspěch, který nás do té další nakopne. Budeme do ní však vstupovat s pokorou a vědomím, že ke zopakování tohoto umístění bude třeba velké dřiny a dobré, týmové party. Každopádně sportovec musí vždy mít ty nejvyšší cíle.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3