Přebor ml. žáků

Krajské výběry z regionu se představily v Pardubicích

Sto jednotek pozornosti hokejbalové i sportovní veřejnosti patřilo o víkendu přítomnosti Davida Pastrňáka na hřišti extraligového Kert Parku. V hlubokém stínu těchto okamžiků se na hřišti ve Svítkově potkaly regionální výběry U13.

Region MS na turnaji reprezentovaly družiny Moravskoslezského a Zlínského kraje. Výběr MSK tvořili hráči Opavy, Karviné a Havířova, Zlínský kraj pak reprezentovali převážně bojovníci ze zlínských Malenovic.

Oba celky na turnaji sbírali zejména zkušenosti, přičemž pro mnohé hráče z kádru obou týmu to byla první obdobná konfrontace svých schopností. S tím také na akci odjížděly realizační týmy obou skupin, což potvrdil i Jan Brázdil: "Měli jsme hodně mladý tým a pět zápasů jsme prohráli. Přes to naše hra vypadala v některých chvílích velmi dobře. Směrem k celému týmu proto trenéři nešetřili pochvalou".

Martin Hubáček, jenž na turnaj odjížděl jako asistent trenéra MSK Dana Marka si byl vědom rezerv týmu. "Byla to velká zkušenost také pro mně. Všichni máme na čem pracovat. Rozdíl mezi našimi chlapci a hráči ostatních týmů byl vážně znát."

Pro obě družiny tak byl vrchol turnaje nedělní zápas, který započal v 15:25. V něm se střetla právě družstva Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Již v druhé minutě tohoto klání skóroval Zlínský Oldřich Bár, načež o tři minuty později navýšil skóre Tobiáš Brázdil. Mikuláš Palyza sice zanedlouho snížil na 2:1, ale druhý jmenovaný střelec zlínských gladiátorů poslal v čase 11:53 svůj tým opět do dvoubrankového vedení.

Hráči ze severu Moravy ale zbraně nesložili. Gólem to potvrdil Tobiáš Palzer. Snahu Severomoravanů o dramatizaci zápasu ale zcela utnul Patrik Mišurec, který se trefil v čase 14:05 a rozhodl tak o konečném vítězství svého celku poměrem 4:2.

Pro všechny regionální hráče to tak byla především skvělá možnost setkat se s hráči z jiných částí republiky a vidět, čeho lze cíleným přístupem dosáhnout.