2. liga

Suverénní vítězství Vsetína, Opavy i Karviné. Tři body po boji slaví i Třinec

V neděli prvními zápasy odstartovala 2. liga. Vsetín si jednoznačně poradil s Havířovem, stejně tak Opava s Přerovem a karvinské béčko s F-D Ostrava. Na vítězství se nejvíce nadřel Třinec, který zdolal Porubu.

HBC Enviform Třinec - TJ Sokol Poruba 3:2

Zápis o utkání

Už před zápasem musel vedoucí domácích řešit trable se sestavou, které se nakonec vyřešily a Třinec se sešel v hojném počtu, v brance se navíc mohl opřít o fantastického návratuvšího Smolku, který má zkušenosti i z extraligy. V dresu Poruby pak nechybělo hned několik staronových tváří a jejich přítomnost byla na hřišti znát. Poruba se nejprve v 19. minutě dostala do vedení, Třinec však za necelé 4 minuty srovnal. Zkraje 3. třetiny opět inkasoval, ale i na tuto branku hostů dokázal prakticky okamžitě reagovat. Vlnu euforie pak na domácí střídačku přinesla vítězná branka ze 39. minuty. Zápas skvěle vyšel kapitánu domácích Bálóvi, jenž zaznamenal 3 body (2+1). Za zmínku rozhodně stojí také premiérový start mezi muži čerstvě 15letého Jakuba Pastorka z Poruby.

HBC Přerov - SK IHC Jaselská Opava 1:6

Zápis o utkání

Úřadující mistr se ke svému prvnímu zápasu sezóny vydal do Přerova. Hru na obou stranách výrazně sužovala četná vyloučení. Přestože na využité přesilovky to bylo "jen" 1:2 z pohledu domácích, Opava v rovnovážném počtu hráčů na hřišti přidala další 4 branky a zaslouženě tak získala premiérové 3 body do tabulky. Hned čtyři branky vstřelil opavský Vojtěch Palcer, střelec zlatého gólu z finálového dne minulé sezóny.

HBK Vsetín - HC Warriors Havířov 11:0

Zápis o utkání

Valaši vstupovali do zápasu jako favorit, a to také potvrdili. Soupeře z Havířova vůbec nešetřili a ke konci 6. minuty vedli už 2:0. Úvodní část hry nakonec skončila poměrem 4:0, stejně tak ta druhá. Ve třetí třetině si Vsetín "pokazil" průměr vstřelených branek na třetinu a třemi brankami uzavřel skóre na konečných 11:0. Zelenožlutí dvakrát udeřili v přesilovce, jednou dokonce v oslabení. Hattrick vstřelil Josef Škabraha, tři kanadské body posbíral také Kuchařík, Kulíšek a Zigmund.

HBC F-D Ostrava - HbK Karviná B 3:8

Zápis o utkání

Karviná přijela v neděli odpoledne do Ostravy pouze s nekompletními dvěma pětkami, nicméně jak výsledek napovídá, 9 statečných na straně hostů rozhodně nepostrádalo kvalitu. Již v 8. minutě na světelné tabuli svítilo skóre 0:3, kdy hosté navíc marně hledali recept na skvělého Orsága v brance Karviné. Karvinští postupně navýšili náskok už na 5:0 a zdálo se, že si v pohodě dokráčí k vítězství. Domácí nic nezabalili a v čase 40:59 snižovali na rozdíl tří branek. Hosté si ale pětigólový náskok vzali zpět a z Ostravy si odvezli vítězství 8:3. Pět kanadských bodů za bilanci 2+3 v zápase zapsali Krul a Stromko.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3