Ostatní oznámení

O víkendu byli v zápřahu dorostenci, mladší žáci i přípravky a minipřípravky

Během uplynulého víkendu bylo na programu také představení několika mládežnických celků z regionu. V extralize dorostu se utkala Karviná s Hodonínem a Poruba s Hradcem Králové. V kategorii mladších žáků sehráli turnaj Karviná, Poruba, Malenovice a Kyjov. Nezhálely ani přípravky a minipřípravky.

Extraliga dorostu

HBC Hodonín - HbK Karviná 2:4

Zejména úvod zápasu přinesl ofenzivní smršť, v čase 6:10 totiž na světelné tabuli svítilo skóre 2:1. Karvinští mladíci však dokázali ještě do konce první třetiny vyrovnat a dva další úspěšné zásahy ve druhé, resp. třetí třetině vynesli slezskému celku 3 body za vítězství 4:2. Dva kanadské body (1+1) zaznamenal obránce Matěj Juřík.

HBC Hradec Králové 1988 - TJ Sokol Poruba 1:0

Domácí měli sice od úvodního vhazování jasnou herní převahu, kterou v 11. minutě přetavili v úvodní branku zápasu. Pečlivě zorganizované defenzivy obou týmů již však další branku nepřinesly. Trenér Poruby Lukáš Grebeníček po zápase sportovně přiznal, že jeho svěřenci ani příliš příležitostí ke skórování v zápase neměli. Fantastické výkony předvedli oba brankáři Sokola - Petr Švrlanský a Kryštof Končítek, kteří se v zápase prostřídali.

Přebor mladších žáků

Týmy mladších žáků z Karviné, Kyjova, Poruby a Malenovic se střetly v zápasech u průmyslové školy v Karviné. K turnaji svými postřehy přispěl Sokol Poruba. Herní systém každý s každým pak nakonec přinesl tyto výsledky:

Kyjov - Karviná 8:0

Poruba - Malenovice 0:4

Karviná - Malenovice 1:4

Poruba - Kyjov 2:8

Malenovice - Kyjov 2:5

Karviná - Poruba 7:0

Přípravky a minipřípravky

Nejmladší mládežnické kategorie se představily v sobotu 18.9. v Opavě, a to za téměř plné účasti. Ze zdravotních důvodů se turnaje nemohl zúčastnit tým minipřípravky z Přerova. K vidění bylo spoustu pěkných akcí, branek a nadšení všech přítomných dětí. Mezi nimi nejvíce vyčníval z týmu přípravky Vsetína syn Michala Trčky, legendárního hokejbalisty se zkušenostmi z extraligy a reprezentace. O turnaji v příspěvku na Facebooku informovala Opava.