Ostatní oznámení

Česky pohár na úvod přinesl jednoznačné výsledky, dorost Poruby uspěl v prodloužení

Po volné sobotě hokejbalové areály v regionu ožily v posledním dni týdne. Druholigové týmy mužů odstartovaly Český pohár, zápas sehráli také dorostenci Poruby. Hned několik dorostenců Sokola (na fotce) se navíc zúčastnilo v dresu mužů i zmíněného Českého poháru. Mladíci Karviné neuspěli s Hradcem.

Český pohár

Neděle 26. září

HBC Přerov - HBK Vsetín 0:5

Přerovští nastoupili do sestavy s počtem 16 hráčů, za který by se nemusel stydět leckterý extraligový tým. Kvalita však stála na straně jedenácti Valachů, kteří si připsali na úvod poháru jednoznačné vítězství 5:0.

HbK Karviná B - HBC Enviform Třinec 6:1
Karvinští neponechali nic náhodě a do poháru vstoupili s hned několika hráči A týmu. Ti pak v zápase hráli prim a výrazně přispěli k jednoznačnému vítězství nad odvěkým rivalem.

HBC F-D Ostrava - SK IHC Jaselská Opava 0:8

Ostrava dokázala dominantní Opavě vzdorovat jen do 3. minuty. V té se totiž spustil brankostroj, který se nakonec zastavil na čísle 8. Za zmínku stojí skvělý výkon brankářky F-D Andrey Pastorkové Rišové, která má zkušenosti ze slovenského hokeje i hokejbalu.

HC Warriors Havířov - TJ Sokol Poruba 4:12

Havířov se oproti minulosti již dokáže scházet v solidním počtu, nicméně na zkušené jádro Poruby doplněné o mladé pušky to nestačilo. Za Porubu si připsali premiérové starty v kategorii mužů Lukáš Cavalier, brankář Petr Švrlanský, jemuž kryl záda Kryštof Končítek.

Extraliga dorostu

Neděle 26. září

TJ Sokol Poruba - Ježci Heřmanův Městec 3:2pp
Sokol sice v zápase prohrával už 0:2, dvě branky ve 20. minutě v rozmezí 26 sekund však pořádně zamíchaly kartami. Do konce zápasu se již ani jeden z týmů neprosadil a utkání tak rozhodovalo prodloužení. V tom byli v jeho závěru úspěšnější domácí.

HbK Karviná - HBC Hradec Králové 1988 3:5

Zápas, jenž byl od úvodního vhazování velmi vyrovnaný, dokázal díky skvělé 3. třetině urvat ve svůj prospěch hostující Hradec.