Ostatní oznámení

Přerov slaví první výhru, dorost Karviné ztratil zápas v závěru

Přerov slaví ve 2. lize skvělé vítězství nad Vsetínem a první body do tabulky. Uspěli také Třinec, Opava a Poruba. Karvinský dorost prohrál 2:3. Starší žáci se v sobotu dočkají úvodních zápasů sezóny.

2. liga

Neděle 3. října

HBC Enviform Třinec - HC Warriors Havířov 4:0

Třinec se v zápase mohl opřít o 3 kompletní, vyrovnané formace. Těm Havířov dokázal vzdorovat pouze první třetinu. Třinec poté v rozmezí 20. a 27. minuty dokázal třikrát skórovat a prakticky bylo po zápase. Ve třetí části hry si skóre zkušeně pohlídal a navíc přidal ještě jednu branku. Brankář Smolka pochytal všech 18 střel soupeře.

HBC Přerov - HBK Vsetín 4:2

Přerovští vstupovali do zápasu s nulou na bodovém kontě a v dalším snažení jim stál v cestě silný Vsetín. Domácí však předvedli fantastický výkon, vsetínského brankáře zasypali 42 střelami, z nichž se 4 ujaly. V kombinaci s téměř 94% úspěšností zákroků brankáře Přerova Chmurčiaka tak slaví zasloužené vítězství za 3 body.

HbK Karviná B - SK IHC Jaselská Opava 1:5

Karviná do zápasu nasadila 3 posily z A týmu, přesto však do zápasu nastoupila jen s 9 hráči do pole. Oproti tomu celek ze slezské metropole do zápasu vlétnul tradičně s kompletními třemi formacemi. A bylo to znát. Opava měla zejména ve druhé polovině zápasu fyzicky navrch a přestože byl na konci zápasu poměr střel 22:19 pro domácí, důležité je skóre - 1:5.

HBC F-D Ostrava - TJ Sokol Poruba 4:11

Již úvodní minuty zápasu nasvědčovaly tomu, že se bude jednat o pořádně divoké utkání. V čase 6:40 totiž na světelné tabuli v Zábřehu svítilo skóre 1:3. Přestože F-D co do četnosti střel příliš nezaostávalo, Poruba uštědřila domácím lekci z produktivity. Sokol si i díky čtyřem brankám Dostála a Mrvy dokráčel k pohodlnému vítězství a minimálně do příštího víkendu zůstane na 3. místě tabulky.

Extraliga juniorů

Úterý 28. září

HBC Enviform Třinec - HBC Malenovice 4:2

Hřiště U Splavu se po pohledné první třetině proměnilo v bojiště. Devět udělených trestů v této části hry hovoří za vše. Třinec byl nakonec přece jen o kousíček hokejbalovější a získal první body do tabulky.

Sobota 2. října

HBC Enviform Třinec - HBC Hradec Králové 1988 3:2

Třinečtí junioři nechali v dalším zápase totálně zapomenout na nesympatický výkon ze soboty a od úvodních minut hráli skvělý hokejbal. Místy tvrdé, avšak stoprocentně férové souboje nenechaly hosty a zejména ambiciózního trenéra Kozu klidného a možná i nervozita Hradci znemožnila dosažení jakéhokoliv bodového zisku. Třinec tak v minulém týdnu zaslouženě získal plný počet bodů.

Extraliga dorostu

Neděle 3. října

Eagles Brno - TJ Sokol Poruba 7:1

Porubě hrubě nevyšla první třetina a od ní se bohužel odvíjel i zbytek zápasu. Ostravané se soupeři nedokázali přiblížit a zejména díky slabému důrazu před brankou body v Brně nezískali.


HbK Karviná - Ježci Heřmanův Městec 2:3

Utkání přineslo na dorosteneckou kategorii výbornou podívanou, utkání se hrálo v dobrém tempu. Ježci měli opticky mírně navrch, Karviná však zdatně vzdorovala. Na rozdílovou branku ze 43. minuty už však nedokázala reagovat.

Přebor mladších žáků

Sobota 2. října

Mladší žáci po turnaji v Karviné zajížděli k dalšímu klání, tentokrát do Brna. Turnaje se zúčastnily týmy Karviné, Malenovic, Kyjova a domácího Brna.

Výsledky:

Brno - Kyjov 2:4

Karviná - Malenovice 3:1

Kyjov - Malenovice 3:2

Brno - Karviná 5:2

Kyjov - Karviná 4:1

Malenovice - Brno 0:2

Starší žáci

Starší žákovská kategorie se konečně dočká úvodních zápasů sezóny. V sobotu 9. října v 10:00 a 13:00 odehraje dvojzápas v Opavě domácí SHC proti Malenovicím.

Přebor přípravek a minipřípravek

Mladí, nadějní hokejbalisté a nejmenší děti odehrají další turnaj tuto sobotu 9. října od 9:00. Původně se měly zápasy hrát v Porubě, turnaj však koliduje s termínem 120letého výročí od otevření Sokolovny a odehraje se tak v Přerově.