Ostatní oznámení

Sokol otočil utkání třemi góly v průběhu 18 sekund. V mládeži bodoval jen dorost Poruby

Uplynulý víkend sice nepřinesl až takovou porci zápasů, na kterou jsme zvyklí, hokejbalisté z regionu se však ani tentokrát rozhodně nenudili. Druhá liga žádný překvapivý výsledek nepřinesla. V extralize dorostu neuspěl Třinec, v dorostenecké kategorii pak Karviná. Další dva body slaví Poruba.

2. liga

Neděle 10. října

TJ Sokol Poruba - HbK Karviná B 5:4

Karvinští přicestovali do nedaleké Ostravy pouze se 7 hráči do pole, z nichž hned několik, včetně brankáře Figury, bylo teprve v juniorském věku. Zejména agilní Stromko, člen A týmu, však ve spolupráci s Orságem, Wróbelem a Popkem dělali v domácí obraně vítr. Od druhé třetiny navíc až do samotného konce vedli. Právě konec však Karviná vůbec nezvládla. Tři branky v rozmezí časů 42:16 až 42:34 přisoudily všechny tři body Porubě.

SK IHC Jaselská Opava - HC Warriors Havířov 12:2

Opava do zápasu netradičně nenastoupila s kompletními třemi či více formacemi, a tak jí Havířov s 12 hráči do pole mohl minimálně při pohledu na zápasovou soupisku konkurovat. Samotný zápas však větší překvapení nepřinesl. Domácí si doslova od prvních sekund, kdy vstřelili úvodní branky zápasu, zápas hlídali a nakonec zvítězili desetibrankovým rozdílem.

Extraliga juniorů

Sobota 9. října

HBC Pardubice - HBC Enviform Třinec 7:1

Třinečtí do východočeské metropole zajížděli s velmi dobrou sestavou, která měla dostatečně parametry na to, aby v Pardubicích pomýšlela na úspěch. Snaha Třince však byla zmrazena už po první třetině, kterou domácí ovládli poměrem 3:0. Přestože hra byla v dalším průběhu stále otevřená, kromě jedné výjimky, branky Popka, se dále prosazovali pouze domácí, kteří nakonec zvítězili 7:1.

Extraliga dorostu

Neděle 10. října

TJ Sokol Poruba - TJ Sršní Svitavy 2:1pp

Svitavy přijely do Ostravy se sestavou čítající celkem 7 žen. Ty se v zápase rozhodně neztratily, nicméně na obou stranách byly k vidění problémy s efektivitou zakončení. Výsledkem je tak utkání hubené na góly, ve kterém v prodloužení jako již několikrát uspěla Poruba.

HbK Karviná - Eagles Brno 2:7

Zápas se od počátku hrál v poměrně dobrém tempu s velkými šancemi na obou stranách. I přes větší počet vyloučení byli o něco málo aktivnější Jihomoravané, kteří dokázali v průběhu nenápadně svému soupeři odskočit až na rozdíl pěti branek.