2. liga

Žádný zápas nebyl jednoduchý, krotí nadšení z povedeného úvodu sezóny opavský Holuša

Jaselská Opava oplývá na začátku sezóny tradičně dobrou formou. Individuálně se navíc velmi daří útočníkovi Adamu Holušovi, kterého jsme vyzpovídali v rámci rozhovoru. Forvard s prvoligovými i extraligovými zkušenostmi v rozhovoru mimo jiné upozorňuje, že některé zápasy nebyly pro Opavu vůbec lehké.

Adam Holuša

Adame, po velmi úspěšné minulé sezóně dominujete i zkraje té nové. Jistě není tajemstvím, že na začátku ročníku jste měli opět ty nejvyšší cíle.

Minulá sezóna byla taková všelijaká. Kvůli pandemii, která panovala a opatření se nakonec sezóna dohrála zkráceně a my jsme vrátili titul domů do Opavy. Hrát finále pro mě byl neskutečný zážitek, o to lepší to bylo, že jsme jej rozhodli v prodloužení. I proto byly předsezónní cíle ty nejvyšší. Pro nás to znamená obhájit titul a dojít co nejdál v Českém poháru. Nejlépe až do Final four, jak řekl přednedávnem jeden můj nejmenovaný spoluhráč. (úsměv)

Všech pět doposud odehraných zápasů jste vyhráli, některé i vysokými rozdíly. Panuje tedy v kabině spokojenost?

Výsledky možná naznačují, že jsme vyhráli vysokými rozdíly, ale tak tomu ve všech zápase rozhodně nebylo. Proti Třinci jsme museli otáčet zápas, Karviná nás za stavu 1:2 tlačila. No žádný zápas nebyl úplně jednoduchý. V kabině ale s výsledky spokojení jsme, ale nesmíme usnout na vavřínech a makat dále. Nějaké mezery se ve hře určitě najdou a musíme je odstranit. O víkendu nás čeká další pohárové kolo, přes které chceme projít, poté venku ligové utkání se Vsetínem. A následně proti Porubě, která nám bude jednoznačně chtít oplatit porážku ze semifinále minulého ročníku.

Co je podle vás vaší hlavní zbraní, která vám pomáhá soupeře přehrávat?

Určitě fakt, že většina spolu hrajeme už delší dobu a většina z nás má zkušenosti z extraligy či první ligy. Ty pak dokážeme zúročit v těžkých momentech zápasu, navíc letos máme všechny 3 pětky vyrovnané a každá je schopna dát gól. Gólmani navíc vedou statistiky úspěšnosti zákroků, i když je pravda, že je někdy necháme vyniknout. (smích)

Čemu přisuzujete, že ve hře Opavy nejsou výraznější výpadky již dlouhodobě?

Přisuzuji to tomu, že tu vždy byla, je a bude super parta. Schází se nás dost na tréninky, na hřišti makáme jeden za druhého a táhneme za jeden provaz. Když se prohraje nebo nedaří, tak si to hned vyříkáme u piva po zápase a jedeme dál. (úsměv)

Vám se navíc daří i individuálně. Cítíte se na hřišti dobře? Stály vás vaše body nějakou korunu do týmové kasy?

Sám celkem koukám, jak se mi daří. Ale to je díky tomu, že mám šikovné spoluhráče, kteří umí jak přesně nahrávat, tak i z mých nahrávek góly sami dávat. Taky se doma zdravě hecujeme s mým mladším bráchou, který se mnou v Jaselské nastupuje. (úsměv) Momentálně jsem po zranění, takže to na hřišti ještě není stoprocentní, ale každým dnem se to zlepšuje. Do týmové kasy jsem už letos přispěl nemalou měrou a myslím si, že poté, co pokladník uvidí tento rozhovor, nebude šetřit na další pokutě. (smích)

Jak to vypadá se složením týmu? Nemáte žádné plánované odchody či příchody?

Pokud vím dobře, tak nikdo neplánuje skončit. Nadále bychom měli být v plné síle, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy.

Který ligový zápas z těch doposud pěti odehraných byl podle vás nejtěžší?

Jak už jsem zmínil, tak v podstatě žádný nebyl jednoduchý. Nejtěžší byl podle mě domácí zápas s Třincem, kde jsme museli otáčet skóre.

V neděli vás čeká pohárové utkání s Karvinou. Ta může být reálně posílena o hráče A týmu. S jakou taktikou budete do zápasu vstupovat?

Do zápasu budeme vstupovat s jasnou taktikou, jako vždy, dát více gólů než soupeř a hrát aktivní, běhavý hokejbal. Víc nebudu prozrazovat. (úsměv)


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3