Ostatní oznámení

Nad výkony béčka převažuje spokojenost. Extraliga přináší největší zkušenosti, je si vědom Wróbel

Přestože od ligových zápasů si na chvíli dáme pauzu, jak jsme slibovali, o nové příspěvky na webu vás ani tak neochudíme. Sérii rozhovorů začínáme s prozatím nejproduktivnějším hráčem 2. ligy, Jakubem Wróbelem, jenž v této sezóně naskočil hned do několika utkání mužské extraligy.

Jakub Wróbel

Spokojenost s umístěním

Kubo, ve 2. lize přezimujete s karvinským béčkem na 3. místě. Je to i vzhledem k užším zápasovým sestavám úspěch?

Ano, je pravdou, že ne vždy jsme se sešli v ideální sestavě, takže si myslím, že 3. místo po základní části je dobré.

Který ze zápasů se vám podle tebe nejvíce vydařil?

Asi poslední zápas podzimu v Přerově, kde jsme předvedli velmi bojovný výkon. V první třetině jsme hráli perfektně dozadu. Snažili jsme se hrát tak, jak jsme si řekli před zápasem. Chtěli jsme být trpěliví, nehnat se zbrkle do útoku. V první třetině se nám podařilo vstřelit 4 branky a celá byla v naší režii. Od druhé části začal být Přerov nebezpečnější a snížil na 4:2. Nám došlo, že Přerov nám rozhodně nedá nic zadarmo a začali jsme hrát jako v první třetině. Dali jsme další branky a zaslouženě jsme si došli pro 3 body.

Na podzim jsi hned v několika zápasech okusil také mužskou extraligu, kde jsi dokázal dokonce skórovat. Takové zkušenosti jsou jistě k nezaplacení.

Ano, v extralize získávám bezpochyby největší zkušenosti a za každý start v této soutěži budu nesmírně rád. U premiérového gólu jsem rád, že jsem tu šanci proměnil. Dostal jsem výbornou nahrávku, pak už bylo jednoduché doklepnout míček do odkryté branky.

Stíhal jsi také zápasy třinecké juniorky. S ní máte před zimní pauzou sedmizápasovou sérii výher. Čím to, že vaše výkony takto vyletěly?

V minulé sezóně se nám nepodařilo postoupit do play off, takže v šatně padlo, že letos to play off musíme vybojovat a uděláme pro to maximum. Máme na to udělat nějaký solidní výsledek, jen ke všem utkáním musíme přistupovat zodpovědně a vyvarovat se zbytečným vyloučením. To se nám zatím úplně nedaří, o čemž ostatně vypovídají vyloučení na naší straně v posledních utkáních. Pokud chceme dojít co nejdál, bude třeba to změnit.

Svátky? Tvrdá příprava, ale i čas na odpočinek

Jak bude vypadat tvá zimní příprava?

Aktuálně chodím třikrát týdně do posilovny a občas si s pár spoluhráči chodíme zastřílet na hřiště. Od ledna nám začíná tvrdá zimní příprava s týmem.

Jak se těšíš na Vánoce? Co pro tebe osobně znamenají?

Vánoce jsou pro mě hlavně rodinným svátkem, kdy mám dostatek volného času, mohu navštívit členy rodiny a nemusím nikam spěchat.

Máte v rodině nějaké tradiční zvyky, které dodržujete?

Spíše ty běžnější. Vždy máme pod talířem nějaké penízky a rybí šupiny.