Zprávy RSHb

Adam Kovařík: "Vyrovnanost soutěže mě překvapila."

Náš region má v nejvyšší dorostenecké soutěži jediného zástupce. Jsou jimi zlínské Malenovice, které se v letošním ročníku předvedly ve velmi dobrém světle.

Klub ze Zlína, který se v posledních letech vyznačuje pečlivou práci s mládeží, sklízel v uplynulých sezónách úspěch právě s ohledem na širokou členskou základnu. Malenovické naděje se pozvolna prosazují také do mládežnických reprezentací a o klubu s bohatou historií tak slýcháváme stále častěji. Adam Kovařík, trenér malenovického dorostu, nám odpověděl na pětici otázek a zmapoval tak aktuálně anulovaný, extraligový ročník.


S čím jste do sezóny vstupovali?
Devítičlenná skupina byla pro nás menší neznámou, většinu klubů jsme znali, ale jak to v mládeži chodí, každý rok se výkonnostní úrovně můžou měnit. Žádné přehnané očekávání jsme neměli a chtěli jsme na začátek zjistit, co vůbec máme od sezóny čekat a samozřejmě jít zápas od zápasu a vyhrát co nejvíce zápasů. 


Jak vnímáš průběh sezóny z pohledu vaší výkonnosti? Lišilo se to od očekávání?
Začátek soutěže se nám povedl, napomohl nám k tomu i příznivý los. Na začátek jsme měli známé týmy. Přísun bodů se snížil, když přišly na řadu duely s mužstvy z Čech, ale i tak si myslím, že jsme dokázali obstát v každém zápase a vždy jsme hráli vyrovnanou partii. Dá se říct, že vše splnilo očekávání.


Zakomponovali jste do sestavy před nebo v průběhu sezóny nějaké posily?
Žádné posilování neproběhlo. V průběhu sezóny jsme doplňovali kádr z mladší kategorie, ale jednalo o jednotlivce. Sestava byla prakticky po celou sezónu stejná. 


Co vás v průběhu sezóny překvapilo?
Spousta věcí. Vyrovnanost soutěže byla asi tím příjemným překvapením. Výsledky sice někdy vypadaly jednoznačně, ale zápasy byly, až na jednotlivé výjimky, vyrovnané. Jedete pak na zápas k soupeři, který je hluboko pod vámi, ale víte, že musíte hrát naplno, protože jinak by z toho mohla být pěkná blamáž. Sami jsme se o tom na konci podzimu přesvědčili. 


Mládežnické kategorie jsou vždy závislé na tom, jak jsou na tom hráči ročníkově. Jaké máte výhledy do nadcházejícího roku? Začnete v září opět v nejvyšší dorostenecké soutěži?
Rozhodně ano, debaty ohledně příští sezóny sice ještě budou, ale dorost rozhodně hrát bude.