Ostatní oznámení

Poruba srovnala semifinále s Třincem. Přípravkáři válčili na Vsetíně

Druhá liga v regionu napsala pokračování vyřazovacích bojů. V plném proudu je totiž semifinále. Oba zápasy skončily poměrně jednoznačnými výsledky. Třinečti junioři již znají soupeře pro čtvrtfinále. Dorostenci Karviné bodové konto nerozšířili. Přípravkáři se utkali na Vsetíně.

2. liga

Sobota 7. května

SK IHC Jaselská Opava - HBK Vsetín 7:2

Pět týdnů. Přesně takovou dobu museli čekat Opavští po trimfu v základní části na svůj první duel play off. Soupeřem jí byl Vsetín, který čtvrtfinále prošel bez větších obtíží. Papírově se mělo jednat o poměrně vyrovnané utkání, vždyť se také hrála repríza loňského finále. To ale Opava rezolutně odmítla a po 1. třetině vedla už 3:0. Po 2. třetině už svítilo na světelné tabuli skóre 6:1, se kterým Valaši nedokázali nic udělat.

Stav série: 1:0

TJ Sokol Poruba - HBC Enviform Třinec 6:2

Zatímco série mezi Opavou a Vsetínem teprve začala, Poruba se s Třincem střetla už ve druhém utkání. A bylo o poznání jiné než to první. Nejenže bylo k vidění spousta branek, rozdíl byl zejména v určení titulu "pán hřiště". Zatímco v úvodním, vyrovnaném utkání měl opticky mírně navrch Třinec, v tomto utkání to byla jednoznačně Ostrava. Ta dokázala z 24 pokusů vsítit šestkrát! Série se tak vrací do Třince za vyrovnaného stavu.

Stav série: 1:1

Extraliga juniorů

Výsledky předkola play off extraligy juniorů přisoudily soupeře třinecké juniorce. Ta si díky dobrému umístění v nadstavbové skupině zajistila alespoň krátké volno, které však končí a sezóna pokračuje dalším ostrým testem. Na hřiště U Splavu totiž dorazí velká neznámá - Kelti z Berouna!

Oficiální pozvánka Třince na úvodní utkání play off tamní juniorky. Zdroj: FB HBC Enviform Třinec.

Extraliga dorostu

Neděle 8. května

HbK Karviná - HBK Kyjov 3:4

Domácí vstoupili do utkání hrůzostrašně a v 11. minutě prohrávali už 0:3. Celý obraz utkání mohly změnit dvě slepené branky v rozmezí 20 sekund, které se Karviné podařilo vstřelit v polovině zápasu. Šance na dohnání soupeře se však Karvinští nezhostili a prohráli čtvrté utkání v řadě. Jinak klidně utkání okořenily hned tři pětiminutové tresty za šarvátku ze 40. minuty.

Přebor přípravek a minipřípravek

Sobota 7. května

Nejmladší mládežnické kategorie se uplynulý víkend představily na Vsetíně. Přestože počasí během dne nebylo vůbec vlídné, děti si turnaj na maximum užily a získaly cenné zkušenosti. Fotografie z tohoto hracího dne si můžete prohlédnout na Facebooku Vsetína zde.