Ostatní oznámení

Ve finále se utká Opava s Třincem. Junioři Berouna nebudou na premiéru v Třinci vzpomínat v dobrém

Z obou semifinálových sérií 2. ligy vzešli finalisté. Poruba v rozohdujícím utkání nestačila na Třinec, na Vsetíně domácí v závěru neudrželi remízový stav s Opavou. Junioři Třince vstoupili do play off vítězstvím nad Berounem. Dorostu Poruby se nedařilo.

2. liga

Neděle 15. května

HBK Vsetín - SK IHC Jaselská Opava 2:3

Opava vstoupila do utkání na venkovní půdě skvěle a v 5. minutě vedla již 2:0. Vsetín dokázal tento stav snížit brankou z kraje 2. třetiny, ve 27. minutě pak bylo na straně Valachů ještě veseleji. To se jim totiž podařilo stav utkání vyrovnat. Už to vypadalo, že utkání dospěje až do prodloužení, to ale necelou minutu před koncem 3. třetiny rázně odmítl Král, jenž poslal svůj tým do finále. Povedené fotografie ze zápasu naleznete na vsetínském Facebooku.

Konečný stav série: 0:2

HBC Enviform Třinec - TJ Sokol Poruba 5:1

Vzhledem k vyrovnanosti obou úvodních utkání, kdy obě mužstva uhrála po jednom bodu do série, se dal čekat i nyní vyrovnaný zápas. To se však příliš nepotvrdilo. Třinec měl v utkání opticky navrch a přestože minimálně při pohledu na skóre byla Poruba neustále nadosah, a to zejména díky častým přesilovkám, Třinec neponechal nic náhodě. Jednoznačné vítězství Enviformu jej tak posílá do vytouženého finále.

Konečný stav série: 2:1

Extraliga juniorů

Sobota 14. května

HBC Enviform Třinec - SK Kelti 2008 4:2

Začátek zápasu byl mírně posunut vinou komplikací v dopravě, které hosty opozdily. Prostoj domácích hráčů a naopak velmi krátká rozcvička hostů však na kvalitě utkání rozhodně neubrala. Již ve 3. minutě svítilo na světelné tabuli skóre 1:1, které ale v 8. minutě překlopil na svou stranu díky další vstřelené brance Třinec. Ve 12. minutě se pak Třinečtí dostali do již velmi nadějného vedení 3:1. To dokázali hosté v 17. minutě snížit. Poté byla k vidění branka až v samotném závěru a naštěstí pro domácí padla do sítě Keltů. Ti tak při své historicky první návštěvě třineckého hřiště úspěch nezaznamenali.

Stav série: 1:0

Extraliga dorostu

Neděle 15. května

HBC Svítkov Stars Pardubice - TJ Sokol Poruba 14:2

Mladý tým Poruby nastoupil proti fyzicky a technicky velmi vyspělému týmu, což se odrazilo i na obrazu hry a skóre. Svítkov v utkání vyslal 56 střel na branku, z nichž hned 14 se ujalo. Za sympatickou lze ze strany Sokola považovat třetí třetinu, kterou díky dvěma brankám dokonce vyhrál.

Mladší žáci

Sobota 14. května

Mladší žáci se tentokrát bez účasti některého ze slezských celků utkali ve slovenském Zohoru. Turnaje se zúčastnil domácí slovenský celek, Martin, Brno a Kyjov. Výsledkový servis z tohoto turnaje naleznete zde.