Ostatní oznámení

Do posledního zápasu play off jsme šli s jednoznačným cílem vyhrát, říká Vizváry

S třineckými juniory byl letos Richard Vizváry na čtvrtém místě, s A-týmem se ve druhé lize radoval z titulu. Třinecký útočník hodnotí úspěšnou sezónu juniorů, mrzí to ale, že s týmem nezískal medaili. Porovnává také rozdíl mezi juniorskou extraligou a druhou ligou.

Richard Vizváry

Třinečtí junioři zaznamenali po letech skutečně skvělý úspěch. Přestože na medaili nakonec nedosáhli, čtvrté místo je v přísném republikovém měřítku skvělé. Nejen k play off juniorské extraligy se po čase vrací produktivní útočník Třince Richard Vizváry.

Postoupil šťastnější tým

Richarde, s třineckými juniory jste se letos umístili na čtvrté pozici. Jak hodnotíte letošní sezónu?

Sezónu hodnotím hodně pozitivně, určitě jsme chtěli medaili. Myslím si, že jsme si ji i zasloužili, bohužel to nevyšlo.

V základní části jste byli druzí, v nadstavbě pak čtvrtí a ve čtvrtfinále jste se utkali s Berounem, nad kterým jste vyhráli. Jak se za touto čtvrtfinálovou sérií ohlížíte?

Beroun byl těžký soupeř. Má v týmu spoustu šikovných hráčů. Série byla velmi těžká a zápasy jsem si užil. Byl to boj o každý centimetr hřiště a postoupil šťastnější tým, což jsme byli my.

V semifinále jste se pak potkali s Plzní, která vás porazila 0:3 na zápasy. Kde vám soupeř dělal největší problémy?

Série s Plzní byla hodně těžká série. Soupeř se na nás výborně připravil, problémy nám dělali hlavně plzeňské přesilovky, bohužel jsme jich nabídli mnoho, taky jsme neplnili to, co jsme si řekli v šatně. Až v domácím zápase, který šel do prodloužení, se nám to dařilo plnit, a tam je to o štěstíčku, a to zrovna stálo na straně Plzně.

Cíle mám ty nejvyšší

Jistě jste pak nejen před prodloužením věřili, že byste mohli sérii minimálně natáhnout.

Určitě jsme šli do zápasu s tím, že jdeme vyhrát, dali gól na 1:0, bohužel jsme dostali smolný gól a hra šla do prodloužení, kde byla Plzeň šťastnější.

Nastupoval jste také za Třinec ve druhé lize. Jaký je podle Vás rozdíl mezi extraligou juniorů a druhou ligou?

Určitě rozdíl v tom, že juniorská extraliga je hodně běhavá a hodně o osobních soubojích, ve druhé lize je to spíš o rychlých nahrávkách a není to tak rychlé a je to taky o zkušenostech a hře hlavou.

S jakými cíli půjdete do další sezóny?

Cíle mám ty nejvyšší, chci obhájit titul z druhé ligy a určitě pomýšlet na medaili s juniorkou.