Ostatní oznámení

Jdeme zápas od zápasu. Nechceme se dívat příliš dopředu, vysvětluje trenér Karviné Aleš Flašar

HbK Karviná vstoupila do letošní extraligové sezóny dvěma vítězstvími. Z náročného víkendového výjezdu si svěřenci trenéra Aleše Flašara odvezli domů 5 bodů, když nejdříve v sobotu rozhodli o výhře na Kladně po prodloužení, aby následně druhý den sebrali všechny body v Ústí nad Labem.

Karviná má za sebou úvodní dva zápasy této sezóny v Extralize. Z nich jste dokázali vybojovat 5 bodů. Jak jste zatím spokojen při pohledu na tabulku?

Po dvou zápasech se těžko něco hodnotí. Samozřejmě jsem spokojený. Máme pět bodů. Nejdříve jsme přivezli dva z Kladna, poté všechny tři z Ústí. Je to pro nás úspěch. Odvedli jsme zodpovědnou práci, která byla podpořena výborným výkonem gólmana.

Pojďme postupně. V prvním utkání jste na hřišti Kladna zvítězili po prodloužení poměrem 3:2. Jak vzpomínáte na tento duel?

S hráči jsme se dohodli, že nebudeme hru příliš otevírat. Na druhou stranu, když budeme mít příležitost, zatlačíme na soupeře. To se nám celkem dařilo. Zavírali jsme střední pásmo, Kladno s tím mělo problémy. Využili jsme šance, které se nám naskytly. Musím také zmínit, že nás podržel brankář, což bylo základem celého utkání.

O den později jste vyhráli i duel v Ústí nad Labem 4:0. Můžete v krátkosti zavzpomínat na tento zápas?

V tomto utkání jsme chtěli pokračovat v tom, co jsme předváděli na Kladně. V Ústí je strašně velké hřiště. Navíc jsme měli jeden těžký zápas v nohách z předchozího dne. Hlavně jsme nechtěli propadat. Bylo důležité, že jsme se dostali do vedení 1:0. Druhý klíčový moment zápasu byl, když jsme asi deset minut druhé třetiny hráli v oslabení a dokázali v něm neinkasovat. Z následné přesilovky jsme navíc vstřelili gól na 2:0, což asi zlomilo celé utkání. Znovu musím říct, že naše vítězství bylo podpořeno výborným výkonem gólmana.

Po úvodních zápasech to vypadá, že máte letos nakročeno vysoko. Jaké jsou tedy letošní ambice Karviné v Extralize?

My jdeme zápas od zápasu. Máme zraněných hodně obránců. Proto je to pro nás o to složitější. Kluci jdou do toho srdcem. Nechci se dívat příliš dopředu. Na konci podzimní části se můžeme bavit o tom, co bude dál. Teď je na to moc brzy. Samozřejmě by každý tým chtěl hrát klidný střed tabulky. Čím výš budeme, tím líp.

Koho považujete za „černého koně“ letošní sezóny? Nováček ze Svítkova se například zatím prezentuje kvalitními výkony.

Koukal jsem, že Svítkov hraje dobře. Možná je to takovou tou nováčkovskou chutí. Za svoji kariéru jsem zažil například to, že nováček vedl po jedné čtvrtině soutěže Extraligu a nakonec sestoupil. Určitě bude Svítkov silný tým, ale mým favoritem je znovu Kert Park Praha.

Další utkání vás čeká doma proti Plzni? Co od něho očekáváte?

Plzeň je houževnatý soupeř. Každý zápas proti Plzni je vyrovnaný. V minulých sezónách se nám více dařilo na jejich hřišti, kde jsme posbírali více bodů než doma. Bude to vyrovnaný zápas. Rozhodne to, kdo bude mít více štěstí. Musíme hrát disciplinovaně a nepouštět soupeře do přesilovek. Samozřejmě musíme také vstřelit nějakou branku. V poslední době jsme se na domácí půdě střelecky trápili. Všechno ale vychází ze zajištěné obrany.