2. liga

Frýdek vrátil Vsetínu finálovou porážku, Opava se dlouho trápila

Jak jsme již avizovali v předchozím článku, hokejbalová scéna v regionu alespoň částečně ožila díky Letního poháru 2. Ligy, do kterého se přihlásily celky Vsetína, Opavy, Poruby a Frýdku-Místku. Víkend nabídl první zápasy tohoto turnaje, pojďme se podívat, jak si v nich jednotlivé týmy vedly.

Chuť hrát

Je velmi sympatické, že když naše redakce ještě před oficiálním vyhlášením turnaje zjišťovala situaci v týmech, které by se mohly do poháru potenciálně zapojit, ani jeden z nich neměl výrazné problémy se skladbou týmu a skutečně naprostá většina plejerů měla velkou chuť do hry.


Snaha všech čtyřech zapojených týmů minulý víkend vyústila ve dvě velmi kvalitní, pohledná utkání, přičemž obě byla svým průběhem úplně odlišná.


SK IHC Jaselská Opava – TJ Sokol Poruba 3:0

Třetiny: 0:0, 0:0, 3:0, střely na branku: 27:13


Branky a nahrávky: 31. Sukeník (Satek, Vlašánek), 39. Grufík (Vlašánek, Holeš), 45. Král (Palcer V., Volný).


Utkání několikanásobného mistra někdejší Ostravské ligy proti tradičnímu celku z Poruby nabízelo celý zápas velmi vyrovnanou podívanou, ve které však měli mírně navrch domácí hráči. Zajímavě utvořený porubský tým v sestavě se zajímavými jmény na střídavé starty či hostování i díky skvělému brankáři Poláškovi opavským kanonýrům dlouho odolávali, zlom však přišel zkraje druhé třetiny, kdy Opava vstřelila úvodní branku utkání. Na tu dokázal v 39. minutě navázat jindy brankář Grufík, který si tak střihl utkání v poli a nevedl si vůbec špatně. Skóre zápasu uzavřel čtvrtminutu před koncem střelou do odkryté branky Král.


Jonáš Grufík (Opava): „Mé angažmá se zrodilo v nejmenovaném podniku, kde s kluky po středečním tréninku pravidelně zavítáme. Chodím si s nimi ťuknou častěji, ale stále nevěřili mým zabijáckým schopnostem, až nyní. Za formu tohoto poháru jsem rád. Já osobně jsem se velmi těšil, protože zahrát si v nějakém ostřejším utkání je vždy radost. Duel s Porubou jsme si však sami zkomplikovali, jelikož jsme neproměňovali šance. Měli jsme dost přesilových her, ale kluci to nesypali na branku a chtěli hrát deštník, který by jim trenér Hrouzek jistě vytknul. Naštěstí to tam nakonec napadalo, do dalších zápasů ale rozhodně musíme zlepšit pohyb.



HBK Frýdek-Místek 2013 – HBK Vsetín 8:4

Třetiny: 3:0, 2:2, 3:2, střely na branku: 47:32


Úplně jiný zápas a velké množství branek nabídlo utkání v Třinci, kde pravidelně sehrává své zápasy Frýdek-Místek. Ten hostil mistra posledního ročníku ligy Vsetín. Frýdečtí vstoupili do utkání skvěle a po necelých šesti minutách hry vedli už 3:0. Vsetín nesložil zbraně, přečkal zbytek periody bez úhony a zkraje druhé části hry sám dvakrát udeřil, Frýdek se ale ještě do konce této části hry dostal zpět do tříbrankového vedení. V čase 41:00 svítil na světelné tabuli stav už 8:2, jež vsetínští hokejbalisté dokázali dvěma brankami zkorigovat.


Marek Hradečný (Frýdek-Místek): „S naší hrou jsem byl spokojený. Hráli jsme to, co jsme si řekli a všechny tři lajny šlapaly skvěle. Byl to po pauze sice první soutěžní zápas, takže jsem od něj příliš neočekával, jelikož vynucená pauza byla skutečně dlouhá. Měli jsme možná výhodu díky tomu, že už delší čas trénujeme a v zápase se nám vydařilo prakticky vše, od gólmana přes obranu až po útok vše skvěle klapalo. Jen ta zbytečná vyloučení, to je náš nešvar. Vsetín jako soupeř na úvod byl určitě výzvou, protože jsme se proti mistrovi chtěli předvést a vrátit mu předešlé porážky. Do utkání jsme vletěli, přišlo mi, že Vsetín byl mírně zaskočen a podle toho se zápas odvíjel.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3