Ostatní oznámení

Poruba zatím stoprocentní, první body zapsala Opava. Junioři Třince zdolali Brno

Druhá liga napsala ve 2. kole pokračování v podobě třech utkání. Poruba vyzrála na Havířov, Opava na Vsetín a karvinské béčko si poradilo s Třincem. Junioři Třince vyhráli druhé ze tří úvodních domácích utkání. Dorostenci Poruby nestačili na Opočno.

2. liga

Neděle 18. září

TJ Sokol Poruba - HC Warriors Havířov 5:3

Úvod utkání nabídl minimálně v ohledu skóre vyrovnané utkání. To se zlomilo ve 2. třetině, v níž Poruba dala dvě brzké branky a celkově si z této části hry odnesla tříbrankové vedení. Přestože Havířov dvěma brankami ve 3. třetině skóre korigoval, body si z Vřesinské neodvezl.

SK IHC Jaselská Opava - HBK Vsetín 4:1

Opava do druhého utkání seźony nastoupila v tak početné sestavě, že by se za ni nemusel stydět kdejaký prvoligový tým. Slezané drželi nad hrou kontrolu, což nakonec potvrdili i čtyřmi brankami. Valachům se podařilo skórovat jedinkrát a na úvodní vítězné utkání s Karvinou nenavázali.

HbK Karviná B - HBC Enviform Třinec 3:1

Velice pikantní souboj, a to z důvodu, že na obou stranách nastupují hráči, kteří se dříve či později potkali v jednom týmu. Dvě třetiny na branky chudé utkání se rozuzlilo až v poslední části hry. Karviná se dostala až do tříbrankového vedení, které Třinec v závěru pouze mírnil.

Extraliga juniorů

Sobota 17. září

HBC Enviform Třinec - HBK Bulldogs Brno 3:1

Třinec od počátku utkání doplácel na to, že byl často vylučován. Jen díky velmi dobré práci domácích hráčů v oslabení se Brnu nepodařilo některou z početních výhod zužitkovat. Vydařená závěrečná pětiminutovka, v níž Třinečtí dvakrát udeřili, přisoudila všechny tři body právě třineckým mladíkům.

Ježci Heřmanův Městec - HBC Malenovice 12:0

Zlínským hokejbalistům hrubě nevyšel vstup do utkání a již v 8. minutě prohrávali 0:4. V dalším průběhu utkání se obraz hry nezměnil a Ježci nakonec svému sokovi nasázeli dvanáct branek a pohodlně dokráčeli ke třem bodům.

Extraliga dorostu

Neděle 18. září

HBC Rangers Opočno - TJ Sokol Poruba 11:1

Dvanáct branek padlo také v utkání dorostenců Poruby. Ti v mírně okleštěné sestavě odcestovali do Hradce Králové, kde sehráli duel s Opočnem. Zkušenosti stály na straně domácího týmu, což se projevilo i do finálního skóre.

Starší žáci

Sobota 17. září

Starší žáci Karviné a Kyjova se utkali v rámci dvojzápasu právě na půdě Kyjova, slovenští mladíci z Martina a Zohoru pak zkřížili hokejky na hřišti prvně jmenovaného. Výsledkový servis resp. zápisy z těchto utkání naleznete zde.