2. liga

Úroveň druhé ligy šla nahoru, říká trenér Havířova

Trenér druholigového Havířova Josef Navrátil odpovídal v rozhovoru pro regionální web nejen na ambice tohoto celku, ale také na to, s čím půjde tým HC Warriors Havířov do dalších utkání.

V úvodním utkání jste prohráli na hřišti Poruby 3:5. Jak utkání hodnotíte?

Prohrálo se, takže spokojeni být nemůžeme. Vypracovali jsme si pouze dvanáct střeleckých pokusů. Měli jsme jedenáct vyloučeni a v přesilovkách jsme nebyli nebezpeční. Mohli bychom se vymluvit na to, že jsme nemohli trénovat, protože nám rekonstruovali povrch. Na druhou stranu nehrajeme hokejbal týden. Přesto musím pochválit tým za bojovnost a chuť rvát se o výsledek až do konce.

Jaké jsou vůbec ambice Havířova v letošním ročníku 2. Ligy Morava Sever?

Ambice jsou jasné. Zlepšovat se každým zápasem a urvat nějaké ty body. Pomáhat mladým hráčům zlepšovat se, aby z nich byli budoucí opory týmu.

V posledních letech se 2. Liga vyrovnává. Máte stejný názor? Co byste řekl na úroveň druhé ligy?

Ano, liga se vyrovnává. Sice se to nedá říct i o nás, ale pracujeme na zlepšení. Úroveň se zvedla nahoru. Stačí se podívat na to, kdo v ní hraje. Ať už to jsou hráči, kteří hrají hokejbal od žáků nebo staří veteráni, co mají za sebou 10-15 sezón, a to povětšinou v extralize nebo první lize. Doba, kdy člověk bez zkušenosti mohl hned a klidně hrát, je dávno pryč.

Kdo je podle Vás „černým koněm“ letošního ročníku?

Nemám žádného černého koně. Jisté je, že vítězem bude někdo z loňské čtveřice. Připočteme-li i Karvinské Béčko, tak se určitě nespletu.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3