Ostatní oznámení

Když to Rosimu nekazím, tak nám to funguje, směje se karvinský Jan Diviš

Jan Diviš může být zatím s hrou svého týmu spokojený. Svěřenci Aleše Flašara se po pěti zápasech nachází na čtvrtém místě tabulky. Jak úvod sezóny hodnotí produktivní útočník Jan Diviš?

Na úvod sezóny jste skvěle zvládli výjezd do Čech. Jak jste s těmito zápasy spokojeni?

První dva zápasy se nám povedly zejména směrem dozadu. Dobrý výkon obrany podpořil hlavně skvělý výkon Humlajze (Tomáš Humlíček – pozn. red.) v brance. Z mého pohledu tak výkony zatím hodnotím pozitivně. Jen je potřeba na ně navázat.

V čem se podle vás lišil zápas na Kladně, kde jste vyhráli 3:2 po prodloužení od toho v Ústí, kde jste soupeře porazili 4:0?

Kladno je tým, který svou soupiskou míří na ty nejvyšší cíle v letošním ročníku Extraligy. Rozhodně to je na palubovce znát. Umí potrestat jakoukoliv malinkou chybu, využijí každého soupeřova zaváhání. V Ústí jsme na druhou stranu hráli celou druhou třetinu ve čtyřech nebo i ve třech. Přesto jsme druhou třetinu vyhráli 2:0. Někdy to štěstíčko v zakončení chybí. Někdy je to pak problém, zvláště ve sportu, který se hraje na góly.

Váš produktivní spoluhráč Lumír Rosůlek tvrdí, že jeho výkony se částečně odvíjí od těch vašich. Hovořil také o Martinu Palovi. Co říkáte na vaši spolupráci?

V posledních čtyřech letech hrajeme většinu času my tři spolu, takže víme, co od sebe na hřišti očekávat a jsme na sebe zvyklí. Všichni tři jsme herně úplně odlišným typem hráčů, což nám umožňuje doplňovat se a vytěžit ze spousty situací maximum. Rosi (Lumír Rosůlek – pozn. red.) je skromný a jeho výkony se opravdu jenom velmi malou částí odvíjí od těch mých. Popsal bych to asi tak, že když mu to nekazím, tak nám to funguje (směje se). Vždyť v posledních čtyřech letech je pokaždé v top desítce v kanadském bodování.

Jsou právě vstřelené branky tím, čím chcete nejvíce pomáhat Karviné?

Já jsem nikdy nevynikal individuálními statistikami. Snažím se hrát pro tým a pokud svému týmu pomůžu vykleknutím proti střele v oslabení, tak to budu dělat. Samozřejmě mě góly a kanadské body těší. Je to vždy psychická vzpruha i když padne nepěkný gól. Ale na konci dne, mi je jedno, jestli dám gól já nebo někdo jiný. Více mě zajímá herní projev týmu a týmové body do tabulky.

Kdo bude podle vás „černým koněm“ soutěže?

Netroufnu si momentálně říct. Výsledky jsou poměrně divoké. Celá liga prošla obměnou – ať už složením týmů, tak omlazením kádrů. Spekulace tak přenechám jiným.