2. liga

V úvodu sezony nás trápí docházka, odůvodňuje nepovedený vstup Třince do sezony Lukáš Dittmann

Třinečtí hokejbalisté vstoupili do nové sezony poprvé jako úřadující mistři. Tato role ale jako by jim zatím neseděla, neboť jak v utkání 2. ligy, tak v Českém poháru prohráli se svými soupeři o dva góly. Důvody neúspěchů a plány do nové sezony odtajňuje Lukáš Dittmann.

Pozn. red. - rozhovor vznikal ještě před utkáním s Přerovem.

Lukáši, do nové sezony jste vstoupili porážkou. Jak probíhal zápas z vašeho pohledu?

Ano, to je pravda, do prvního zápasu sezony jsme vstoupili porážkou 3:1 proti Karviné B, která byla posílena pár hráči z A mužstva. My jsme přijeli ve velmi okleštěné sestavě, většinou s mladými hráči. Ani počasí nám moc nepřálo, bylo celkem mokro, což nám způsobovalo nemalé problémy, protože když nemáte boty na mokrý povrch, tak jste jak na ledě. Jinak zápas byl celkem vyrovnaný. Škoda jen, že jsme neproměnili trestné střílení, zápas se mohl vyvíjet jinak…

Kromě 2. ligy rozehrál Třinec také Český pohár, i v tom ale padl, tentokrát se Vsetínem 3:5. V tomto zápase jste ale nenastoupil, proč? Máte dopředu v týmu rozděleno, kdo bude hrát poháry a kdo ligu, nebo je soupiska prostě ovlivněna docházkou a zraněními?

Je to tak, jako v prvním zápase. Opět se jelo ve slabé sestavě, soupisku ovlivnilo hodně pracovních povinností a rodinné důvody nebo nemoci. Já jsem bohužel nehrál, byl jsem pískat další utkáni Českého Poháru v Havířově s kolegou Ondrou Popkem. A co se týče rozdělení soupisky a sestavy na zápasy, to žádné není, ovlivňují ji právě zmíněné rodinné důvody, zranění, pracovní vytíženost atd.

Ve Vašem týmu patříte ke zkušenějším hráčům, snažíte se radit mladším spoluhráčům, kterých je ve vašem mužstvu požehnaně?

Ano, patřím k těm zkušenějším hráčům v našem týmu, ale jsou tam i zkušenější borci jako například Čecho (Patrik Cieslar), Loťas (Daniel Lotko), Siky (Jakub Sikora) a další. A společně se všichni snažíme mladé hráče hodně zapojit do zápasů, aby si zvykli na mužský hokejbal.

V loňské sezoně jste 2. ligu vyhráli. Jaké bylo mistrovské léto a oslavy?

Tak co si budeme povídat, konečně se nám to povedlo. Po tolika letech vyhrát tu naší 2. ligu bylo skvělé. Oslavy byly velké, to se musí nechat... A někteří slaví ještě dodnes (smích).

Pokud se v nové sezoně stávajícím šampionům nedaří, bývá jejich počínání označováno mistrovskou kocovinou. Nehrozí to i u Vás?

Náš třinecký tým má vždy pomalé rozjezdy, to je u nás zvykem. Ale jak říká náš nejstarší matador Čecho: „Dieslový motor se zahřívá pomalu, ale jistě.“

Co se týče Vás samotného, vytyčil jste si pro aktuální ročník i nějaké osobní cíle? Nebo sám sebe tolik neřešíte a chcete se zaměřit pouze na týmové úspěchy?

Sám nemám osobní cíle. Hlavně ať nám vydrží zdraví a obejdeme se bez nějakého zranění. Jinak vždy je na prvním místě úspěch týmu.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3