2. liga

S postavením týmu jsme spokojení, říká vedoucí produktivity Martin Hubáček

Po třech odehraných kolech 2. ligy se na 1. místě vyjímá Sokol Poruba, který má zatím 100% úspěšnost. Kromě třech ligových zápasů, kdy postupně Sokoli porazili Opavu, Havířov a Přerov, dokázali také zvítězit v prvním zápase Českého poháru. Na čele statistik se navíc vyhřívá Martin Hubáček.

Martin Hubáček

Pozn. red. - rozhovor vznikal ještě před utkáním s Karvinou.

Martine, Poruba v úvodu sezony září. Jaká je nálada v týmu?

S postavením týmu jsme určitě všichni spokojení. Taky ale víme, že je potřeba zapracovat na pár věcech. Byť to tak nevypadá, tak se na každou branku hrozně nadřeme.

První tři zápasy 2. ligy se vám povedlo vyhrát vždy jasným rozdílem, v posledním kole jste dokonce dali Přerovu „kanára“. Byla ale utkání z pohledu hráče tak jednoznačná, nebo vám byli soupeři vyrovnaní?

Každý ze soupeřů se rok od roku zlepšuje. Utkání s nimi jsou náročnější. Důležité je chytit začátek utkání, hrát zodpovědně a nebláznit. Což nám zatím vychází.

Kromě ligy jste také odehráli zápas v Českém poháru. B tým Karviné, který je shodou okolností také vaším příštím soupeřem, jste porazili 6:3. Je ve hře znát, že se jedná o jinou soutěž, než je klasická liga?

Znát to asi bude v dalších fázích poháru. S rezervou Karviné se potkáváme také v lize. Nešlo o úplně neznámého soupeře. Pohár je příjemné zpestření ligové soutěže.

Vy sám vedete po 3 kolech produktivitu ligy se 4 góly a 1 asistencí. Ozval se vám už pokladník?

Pokladník mě ještě nepřepadl. Nicméně to asi za chvíli přijde. (smích)

Co se týče vašich osobních statistik, tak se vám vede zatím nejlépe v kariéře. Jak se sám cítíte? Změnil jste něco v přípravě nebo čemu přičítáte svou formu?

Nic moc jsem neměnil, spíše jsem pauzu pojal odpočinkově. Na Sokole je spousta kvalitních hokejbalistů, je radost vedle nich nastupovat. Za body vděčím hlavně jim. Osobně se spíše snažím svou hrou pomoci týmu. Důležitější je pro mě týmový výsledek.

V minulé sezoně byla Poruba po základní části na 3. místě, stejnou pozici obsadila i po play off. Jaké jsou ambice letos? Přijde vám váš tým silnější?

Hlavní je, že nenastal odliv hráčů. Zůstali jsme pohromadě. Doplňují nás šikovní dorostenci. Bylo by skvělé zakončit sezónu s medailí, k tomu ale vede dlouhá cesta. Určitě půjdeme zápas od zápasu.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3