Ostatní oznámení

Vsetín vyřadil v poháru prvoligové Malenovice. Havířov dále bez bodu

Uplynulý prodloužený víkend nabídl jediný duel druhé ligy. V tom Havířov nezvládl proti Přerovu získat premiérové body v sezóně. V poháru se pak děly věci. Vsetín nejprve porazil prvoligové Malenovice, silnou Opavu pak zdolala Poruba. Junioři Třince si střihli hned tři utkání.

2. liga

Pátek 28. října

HC Warriors Havířov - HBC Přerov 3:4

Havířov se stále nemůže spolehnout na dostupnost domácího hřiště, a tak využil azylu v nedaleké Karviné. Přestože Warriors svého soupeře přestříleli, po celou dobu utkání drželi vyrovnaný stav, srdnatě hrající Přerov i díky hattricku Bochňáka nepřetlačili. Havířov tak na premiérové body v této sezóně čeká.

Český pohár

Pátek 28. října

HBC Malenovice - HBK Vsetín 4:8

Dříve tradiční derby utkání v rámci 1. ligy, dnes už spíš rarita. Souboj dvou od sebe nedaleko vzdálených týmů sliboval perfektní podívanou. A to se naplnilo. Hosté totiž přijeli na zbrusunové malenovické hřiště posíleni například o Tomáše Kudelu či Dalimila Zvonka. Vsetín díky naprosto bravurně odehrané třetí třetině zaslouženě postoupil do dalšího kola poháru. Domácím tak trochu zhořklo slavnostní utkání, které čestným buly zahájila zástupkyně města Kateřina Francová (viz úvodní foto).

Neděle 30. října

TJ Sokol Poruba - SK IHC Jaselská Opava 4:3

Poruba se od úvodního vhazování s ničím nemazlila a na svého soupeře vletěla. Přestože v herním projevu Opava rozhodně nezaostávala, po úvodní třetině svítilo na tabuli skóre 4:0. To Opava postupnými krůčky mazala, ani přes závěrečný tlak však recept na vyrovnání nenalezla. Poruba tak pokračuje ve skvělých výkonech z ligy a právě i poháru.

Extraliga juniorů

Zatímco malenovičtí mladíci odehráli během prodlouženého víkendu jediné utkání, ti třinečtí měli napilno. Čamlíci v domácím utkání zvítězili fotbalovým výsledkem 1:0 nad Ježky z Heřmanova Městce, Třinec pak během tří dnů sehrál tři utkání. Po dvou porážkách v Hodoníně a Brně nakonec získal tři body na hřišti soupeře, u kterého se to čekalo možná nejméně. Svěřenci trenéra Dittmanna totiž porazili Svítkov. Veškerý výsledkový servis a zápisy z utkání naleznete zde.

Liga starších žáků

Sobota 29. října

Pozadu nebyli ani starší žáci Karviné, Kyjova, Brna a slovenského Zohoru. Zejména slovenští mladíci potvrdili ve dvojzápase s Karvinou svou dominanci. Jednotlivé zápisy z utkání a výsledkový servis naleznete zde.