Ostatní oznámení

Soupeřům jsme ještě neukázali všechny zbraně, prozrazuje karvinský brankář Humlíček

Redakci se dostal do rukou nedávno vytvořený rozhovor s karvinskou extraligovou posilou do brankoviště, Tomášem Humlíčkem. Ten v rozhovoru hodnotí úvod sezóny.

Tomáši, Karviná po úspěšném začátku ročníku poněkud vychladla, ve víkendovém dvojzápase jste prohráli s Pardubicemi i Svítkovem. Našel byste něco, v čem jste byli lepší než soupeř, nebo se oba zápasy v ničem nepovedly?

Je to pravda, byl to černý víkend a nic se nám nepovedlo, skóre 1:11 hovoří za vše. Prakticky v obou zápasech jsme byli o krůček pozadu a když máte gólmana na draka (smích), tak se dá těžko urvat nějaký slušný výsledek. Gratulace patří sportovně oběma soupeřům od Pardubic.

Pardubice vás přehrály 6:0, v celém zápase vám dovolily pouze 11 střel, čím si vysvětlujete nízký počet střeleckých pokusů?

Těžko vám to vysvětlím, jsou zápasy kdy se snažíte hodně kombinovat a nakonec vázne finální přihrávka a nic z toho není. A jsou zase další zápasy, kde dáte jednoduché góly bez nějakého přemýšlení, pokaždé to je jinak.

Zápas s Pardubicemi byl celkově na střely chudý, o bitvě se Svítkovem by se zase dal tvrdit opak. Který ze scénářů Vám osobně vyhovuje v brance víc a proč?

Nevím, mně přišly oba zápasy takové na jednu branku, a to na tu naší. Počty střel mi nesedí... Ale abych odpověděl, je jasné, že mám radši, když to na mě lítá ze všech stran.

Když ale pomineme tento víkendový dvojzápas, Karviná nepůsobí vůbec špatným dojmem. 6. místo, kladná bilance výher a proher, co na dosavadní výsledky týmu říkáte?

Jednou jste nahoře, pak zase přijde období kdy jste dole, zatím si držíme takový standartní průměr a soupeřům neukazujeme zatím všechny naše tajné zbraně, jež vytasíme v dobách důležitých, aby nás nikdo do té doby neprokoukl. (smích)

Jaký máte vztah k osobním statistikám? Sledujete, jak si vedete mezi extraligovými brankáři, nebo je pro Vás jediným ukazatelem kvality políčko výher?

Teď na to samozřejmě nekoukám, protože je to momentálně hrozná ostuda. Ale upřímně statistiky gólmanů jsou podle mě relevantní, až když odchytáte 20 - 30 zápasu za sezónu. Pak se z toho teprve dá něco málo vykoukat. Ale takový počet zápasů ani nehrajeme, takže se na to dívat jako měřítko po pár zápasech je úplně mimo realitu.

Vy jste se před touto sezonou přesunul do Karviné z KOVO Praha. Jak se zrodil tento přesun?

Mám tu kamarády, kteří se mě ptali, jestli bych nechtěl i vyhrát nějaký ten zápas za sezónu, protože v Kovu jich bylo jak šafránu. Tak jsem to vzal, i když je to pro mě hrozná dálka. Ale ten sport pořád mám rád, takže o přestupu bylo hned jasno.

Trvalo Vám delší dobu se v novém týmu adaptovat?

Ne to vůbec, já ty kluby taky střídám… Každý rok jsem jinde, ale ty balónky lítají všude stejně. Tak jsem rád, že si připíšu další zkušenosti v novém kolektivu, a hlavně kluci jsou na mě hodní, i když se nedaří, tak se tomu zasmějeme a jedeme dál.