2. liga

Kanadské body mě těší, ale víc mě zajímá týmový úspěch, tvrdí produktivní Lukáš Kuchařík

2. liga nabízí zajímavé výsledky, a pokud by na ní chtěl někdo sázet, nemuselo by se mu vždy úplně zadařit. Nepříliš předvídatelným účastníkem letošního ročníku je mimo jiné tým Vsetína, který prozatím střídá vysoké výhry s prohrami. Mezi jeho pravidelně bodující hráče pak patří Lukáš Kuchařík.

Pozn. red. - rozhovor vznikal po odehrání 4. kola 2. ligy.

Lukáši, Vsetín se po 4 odehraných zápasech nachází v tabulce na 6. místě s 2 výhrami i prohrami, a dokonce vyrovnaným skóre 15:15. Jsou Vaše výkony tak nevyrovnané, nebo různé výsledky mají na vině různě kvalitní soupeři?

Neřekl bych, že jsou výkony nevyrovnané. Samozřejmě s umístěním v tabulce nejsme spokojeni. Chtěli bychom být na předních příčkách. Řekl bych, že všechny zápasy jsme odehráli kvalitně, ale chybělo nám štěstíčko a soupeř dokázal potrestat naše chyby. První prohra byla v Opavě, která má dlouhodobě velmi kvalitní tým a na jejím domácím hřišti se proti ní hraje špatně a to nejen nám, ale i ostatním týmům.

Když jsme u těch vyrovnaných statistik, v posledním zápase s Porubou byl poměr střel 26:26, ovšem na góly jste jednoznačně prohráli 2:7. Jaký byl hlavní důvod této prohry?

S Porubou jsme odehráli velmi kvalitní zápas, v určitých pasážích hry jsme soupeře přehrávali, ale bohužel jsme nedokázali proměnit gólové šance a štěstí bylo tentokrát na straně Poruby.

I přesto, že jste až na 6. místě tabulky, Vy osobně bodujete pravidelně, v tabulce produktivity 2. ligy Vám patří 10. pozice. Jste z pozice obránce zvyklý pravidelně podporovat útok?

Na osobní statistiky se moc nedívám, samozřejmě mě to těší, ale spíše mě zajímají výsledky celého týmu. Chceme se prezentovat útočným hokejbalem, snažíme se, aby obránci co nejvíce podporovali útok a z toho plynou mé body.

Kdybyste měl porovnat úroveň ligy v letošní sezoně a té loňské, jaké by byly hlavní rozdíly, jsou-li nějaké?

Myslím si, že úroveň minulé i letošní sezóny je vesměs stejná. Zatím nevidím vyloženě žádné velké rozdíly.

Vloni skončil Vsetín jak po základní části, tak po play-off čtvrtý. Jaké jsou cíle letos? A změnil se nějak razantně Váš tým?

Letošní cíl je samozřejmě vyhrát soutěž jako každý jiný rok. V našem týmu pár hráčů skončilo, ale mužstvo bylo doplněno novými silami. Chtěl bych poděkovat celému týmu za dosavadní hru a doufám, že v tom budeme pokračovat.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3