Ostatní oznámení

Třinečtí junioři bojují s počtem hráčů, proto oslovil i hokejisty, vysvětluje Vizváry

Třinecký Enviform drží před posledními dvěma zápasy podzimní části sezóny páté místo v tabulce Extraligy juniorů – Divize Východ. Jednoznačným tahounem týmu je 18letý Richard Vizváry. Ten v 11 zápasech nasbíral už 22 kanadských bodů (14+8).

Richard Vizváry

Enviform Třinec se nachází po 12 odehraných zápasech na pátém místě v tabulce Extraligy juniorů – Divize Východ. Panuje spokojenost, nebo míříte o něco výš?

Určitě jsme chtěli být postavení v tabulce mnohem výš. Nemůžu ale říct, že bychom byli zklamaní. Kluci, kteří u nás teď hrají, jsou noví. Poznáváme se a určitě si to do jarní části sedne o mnoho víc.

Třinec se dlouhodobě potýká s nedostatkem hráčů. Teď vám vypomáhají hokejisté. Ty jsi jedním z nich. Jak se tyto spolupráce zrodily?

Někteří hráči, kteří s námi měli hrát, se na to bohužel vykašlali. Proto jsem se kluků z hokeje zeptal, jestli si to nechtějí zkusit a přijít si zahrát hokejbal. Naštěstí u toho někteří zůstali a pomáhají nám.

Počítáte s hokejisty i do konce sezóny?

Uvidíme, jak se nám bude na ledě dařit. Zatím k dispozici jsme, tak se to zatím neřeší. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, co bude dál.

V zatím posledním utkání jste podlehli vedoucímu celku z Heřmanova Městce poměrem 2:12. Jak na tento duel vzpomínáš?

Znovu jsme na zápas jeli v oslabené sestavě. Chyběl nám hlavně Wroblis (Jakub Wróbel), který měl povinnosti v Karvinském „áčku“. To samé Popino (Ondra Popek). Oba patří k oporám týmu. Do Heřmanova Městce jsme odjeli s týmem, který jsme poskládali na poslední chvíli. Bohužel na tým jako jsou Ježci, nám to nestačilo a zápas jsme nezvládli, i když jsme začali velmi dobře. Příště budeme očekávat určitě jiný průběh zápasu.

Proti tomuto soupeři ještě letos budete jednou hrát. Co chcete změnit, aby z toho proti Ježkům byly nějaké body?

Určitě se líp takticky připravit. Pokud se nám to podaří, bude to úplně jiné utkání.

Richard Vizváry (vlevo) získal důvěru spoluhráčů a v sezóně nosí na hrudi kapitánské "céčko". Autor fotky: osobní archiv Richarda Vizváryho.

Na podzim vás čekají ještě dva zápasy. Kromě Ježků vyzvete také na domácí půdě Hodonín. S čím do tohoto zápasu půjdete a jaký zápas očekáváš?

Hodonín má v týmu pár šikovných kluků. Nebude to nic snadného. Rozhodně ale chceme vyhrát. Do zápasu půjdeme s jasným cílem, a to je získat tři body.

Ty jsi zatím s 22 kanadskými body (14+8) jednoznačným tahounem svého týmu. Čím si vysvětluješ tuto skvělou formu?

Určitě bych byl šťastnější, kdyby se víc dařilo týmu, než mně osobně. V lajně mám ale šikovné kluky a ti mi to chystají. Na mně už je jen šance proměnit. To se mi zatím daří.

Ty jsi ale spíše hokejista. Platí to stále? Nebo už je z tebe jen hokejbalista?

Pořád to platí. Hokej stále hraju. Určitě se tyto dva sporty liší. Hokejbal není tak rychlý. Na ledě vám ten puk neskočíy, narozdíl od hokejbalu. Tam jsem si musel zvykat na míček.

Jaké máte v Třinci ambice?

Ambice jsou stále stejné. Chceme udělat play-off a tam se může stát cokoliv.