2. liga

Frýdek vyhrál i potřetí a opanoval základní skupinu, play off začne doma také Vsetín

Základní část Letního poháru 2. ligy skončila. V nedělím programu čítající dva zápasy se nejprve utkala Opava s Frýdkem, ve druhém duelu zkřížili hokejky hokejbalisté Poruby a Vsetína. Výsledky nakonec určily, že z prvenství v základní skupině se raduje Frýdek.

SK IHC Jaselská Opava – HBK Frýdek-Místek 2013 2:4

Třetiny: 0:2, 2:0, 0:2, střely na branku: 26:22

Utkání, jehož průběh sužoval fakt, že mokrý plastový povrch byl mnohdy až nebezpečný, branku dlouhou chvíli nenabídlo. Až ve 13. minutě dokázal Frýdek otevřít skóre, které hned za 18 vteřin navýšil. Opava dokázala díky dobrému začátku i konci prostřední periody skóre vyrovnat a ve třetí třetině se tak začínalo nanovo. Necelé 4 minuty před koncem udeřil po nepřehledné situaci Frýdek, který pečetil vítězství brankou do odkryté klece.

Robin Holeksa (Frýdek-Místek): Do dnešního zápasu jsme šli s velkým odhodláním a povedlo se nám i přes nepřízeň počasí. Začátek utkání jsme moc nepodchytili a jen díky skvělému brankáři Trnkovi jsme neinkasovali. Poté přišly dva naše rychlé góly, které nás nakoply. Opava nás sice ve 2. třetině dvakrát potrestala, třetí třetina byla o nervy, ale díky gólu Ládi Bala jsme nakonec šli opět do vedení. V závěru skóroval do prázdné branky Kuba Sikora a bylo hotovo. Jsme rádi, že jsme v semifinále, ve kterém přivítáme Porubu a věřím, že získáme titul.

TJ Sokol Poruba – HBK Vsetín 5:6ss

Třetiny: 2:1, 1:4, 2:0, střely na branku: 30:25

To utkání v Porubě nabídlo větší množství branek. Vsetín se tentokrát nemohl opřít o početnější sestavu a nastoupil do zápasu jen s devíti hráči v poli. Ostravané se dostali v 6. minutě do vedení a třetinu nakonec vyhráli 2:1. Ve druhé třetině však na opačné straně stejně jako v minulém zápase úřadovalo duo Zvonek – Šimara a nejen díky nim Vsetín ve 2. třetině skóre otočil. Poruba nakonec díky brance Chovance, který v 16 letech zaznamenal první hattrick mezi muži, dovedla utkání do prodloužení. V tom se nic zásadního nestalo a o osudu utkání rozhodly až nájezdy, v nichž byli šťastnější Valaši.

Dalimil Zvonek (Vsetín): Zápas chvílemi připomínal vodní pólo, jelikož vydatně pršelo a nám i Porubě míček jezdil skoro na vlnách kaluží, což ubralo na kvalitě zápasu. Myslím si, že první dvě třetiny jsme odehráli kvalitně, řídili jsme se naší taktikou a měli jsme dobře nakročeno ke třem bodům. Asi jsme se ale nechali trochu ukolébat výsledkem, polevili jsme a Poruba ve třetí třetině srovnala. V prodloužení bylo šancí na obou stranách stejně a na nájezdy nás svkěle podržel gólman, takže jsme byli rádi za bod navíc. Teď už se všichni těšíme na semifinále s Opavou.
Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3