Ostatní oznámení

Pět bodů v jednom zápase jsem ještě nezaznamenal, tvrdí produktivní Samuel Sobol

Dorostenci TJ Sokol Poruba se v podzimní části prezentují střídavými výkony. Na fantastickém vítězství 5:3 na pražské Palmovce proti KOVU se pěti kanadskými body podílel útočník Poruby Samuel Sobol.

Samuel Sobol

Same, Vašemu týmu se v extralize dorostu úplně nedaří. Celá sezona probíhá v duchu výkyvů formy, kdy jednou přesvědčivě vyhrajete, poté zas dvě, tři utkání ztratíte výraznějším rozdílem. Čím si rozdíly ve výkonech vysvětlujete?

Je to pravda že se nám moc nedaří. Ty rozdíly ve výkonech jsou tím, že my jsme zvyklí na beton a jako jediní v extralize dorostu nemáme plastový povrch. Ale na tohle se nemůžeme vymlouvat. Snažíme se každý zápas podat ten nejlepší výkon, jaký jde, ale občas se zápas jednoduše nepovede.

Poslední zápas se Vám ovšem nadmíru povedl, na výhře 5:3 nad KOVO Praha jste se podílel 5 kanadskými body. Jak zápas probíhal z Vašeho pohledu?

Věděli jsme, že nás na KOVU nečeká nic lehkého. V zápase jsme byli celou dobu lepší ale po zbytečných chybách jsme dostali 3 góly. 5 kanadských bodů v jednom zápase se nepovede každý den a já tímhle chci poděkovat klukům, kteří na tom mají velký podíl.

Pamatujete si, kdy naposledy se Vám podařilo v jednom zápase získat alespoň 5 bodů? Považujete se spíš za ofenzivního hráče, nebo z pozice útočníka rád vypomáháte v obraně?

Pamatuju si, že můj teprve druhý zápas v hokejbalové kariéře minulou sezónu jsem hrál za HBC Dakota Ostrava v 2 lize. V tom zápase jsem vstřelil 3 branky a to bylo až do minulého týdne mé maximum bodů v jednom zápase. Považuju se více za ofenzivního hráče, ale například v přesilovkách hraju obránce, takže je to 50/50.

Váš sportovní život není jen a pouze hokejbal, aktivně také hrajete hokej, ovšem na pozici brankáře. Kterému sportu jste se začal věnovat jako prvnímu? A který z nich momentálně u Vás vítězí?

Je to tak, hokej hraju už 10 let. Chytám v Porubě extraligu dorostu. S týmem se nám daří, vloni jsme historicky postoupili do play-off. Hokejbalu se věnuju kratší dobu, budou to asi 3 roky. Ovšem hokejku v ruce mám už od malinka, za naším barákem máme betonové hřiště a tam jsme s mými kamarády lítali s hokejkama pořád. U mě je stále hokej na prvním místě, můj sen je se tímhle sportem živit.

Zjišťujete, že Vám chytání v hokeji pomáhá při hraní hokejbalu a naopak? Pokud ano, v jakých oblastech?

Pomáhá mi to hodně, musím říct, že mám velkou výhodu v tomhle, protože vím, kde se to gólmanům chytá nejhůř. A naopak v hokejbale to mám tak, že věci, které zkouším na tréninku nebo v zápasech odkoukávám od svých spoluhráčů z hokeje.