Ostatní oznámení

Reprezentační trenéry chci zaujmout bojovností a týmovou hrou, hlásí Patricie Škorpíková

O nominaci do reprezentace juniorek U21 si řekla také Patricie Škorpíková, momentálně hrající 2. Ligu mužů v dresu HbK Karviná B. Hráčka, která úspěšně kombinuje hokejbal s hokejem, bojuje o místo v sestavě pro blížící se MS v Liberci. Přečtěte si rozhovor s touto hráčkou.

V letošní sezóně nastupuješ ve 2. Lize mužů v dresu HbK Karviná B. Jak hodnotíš podzimní část sezóny?

V podzimní části máme poloviční úspěšnost, vyhráli jsme 4 zápasy a další 4 jsme prohráli. Výsledky bychom mohli mít lepší. Pár zápasů jsme si prohráli sami, jelikož nedáváme góly. Vždy je co zlepšovat, ale určitě bych podzimní část nehodnotila negativně. Já jsem však hrála pouze 4 zápasy, protože jsem měla své hokejové povinnosti.

Je pro tebe 2. Liga mužů náročná, nebo to po fyzické stránce zvládáš bez problému?

Zvládat se to určitě dá, ale jsou znát rozdíly. Přeci jen, jsem holka a kluci jsou přirozeně silnější. Spoluhráči mi hodně pomáhají a vím, že kdyby se cokoliv dělo, tak se mě kluci zastanou, za což jsem velmi ráda. Někdy mě někteří protihráči nechávají hrát, což moc ráda nemám. Někteří mě ale nevnímají jako holku a hrají na mě normálně, což mi nevadí.

Jak jsi říkala, stále ještě k hokejbalu hraješ hokej. Je náročné kombinovat hokejbal s hokejem?

Ano, hokej hraji stále. Kombinovat to je náročné, jelikož na hokeji hraji za 2 týmy – juniory v Prostějově a za ženy v Karviné. Přednější je pro mě hokej, a tak některé hokejbalové zápasy musím vynechat. Po hokejové sezóně se věnuji hokejbalu naplno.

Jsi ještě pořád mladou hráčkou. Je ti teprve 20 let. Prozraď, kde studuješ a kolik času ti zbývá na sport?

Studuji na Univerzitě Palackého v Olomouci, přesněji pedagogickou fakultu ve druhém ročníku. Prozatím stíhám kombinovat školu a sporty, ale někdy musím kvůli dlouhé škole vynechat trénink. Tréninky máme v Prostějově večer, takže většinou stíhám dojíždět.

Jsi členkou širší nominace juniorek U21 pro blížící se MS v Liberci. Co to pro tebe znamená?

Za příležitost reprezentovat jsem vděčná a doufám, že se nakonec do finální sestavy probojuji a dovezeme si opět zlato, jako ze Světového poháru juniorek U20 v Přerově v roce 2018.

Patricie Škorpíková (vlevo) v hokejbalovém reprezentačním dresu.

Motivuje tě tato nominace do další práce?

Každá nominace do reprezentace mě motivuje k práci na sobě. Je to i jakási odměna za mou odvedenou práci.

V čem vidíš svoje nejsilnější stránky? V čem chceš v reprezentačním dresu zaujmout trenéry?

Hlavním trenérem je Michal Broulík, se kterým se známe, který zkrátka zná moji hru. Nejsilnější stránky na sobě vidím v hlavě. I když neumím příliš běhat, tak to částečně kompenzuji tvořením hry. Trenéry bych chtěla zaujmout bojovností a týmovou hrou.