2. liga

Vsetín po hektickém závěru slaví postup do finále, v tom se střetne s Frýdkem

Letní pohár 2. Ligy má za sebou první boje play off. Frýdek-Místek v duelu s Porubou překvapení nepřipustil, o neuvěřitelnou podívanou se postarali hokejbalisté Vsetína a Opavy. Do finále nakonec proklouzli Valaši, kteří si tak po roce opět střihnou finále s Frýdkem.

HBK Frýdek-Místek 2013 – TJ Sokol Poruba 8:3
Třetiny: 3:0, 2:2, 3:1, střely na branku: 44:29


Zápis utkání Frýdek-Místek - Sokol Poruba


Utkání nabízelo od začátku pohled na aktivní hru z obou stran. Frýdek tradičně oplýval ofenzivní silou, zahanbit se nenechala ani Poruba, která ze začátku vyslala na brankáře Trnku pár zajímavých střel. Už v průběhu první třetiny však přebrali otěže zápasu Frýdečtí, kteří se navíc dostali díky třem gólům v rozmezí necelých tří minut do tříbrankového vedení, které zkraje druhé třetiny ještě navýšili. Poruba však v prostřední periodě zabrala a mezi 21. a 23. minutou dokázala utkání dvěma brankami pořádně zdramatizovat. Frýdek od tohoto momentu hrál mírně nervózně, klid na hokejky přinesl až gól Čapky z 28. minuty. Třetí třetina byla opět v režii domácích, kteří tak po roce opět slaví postup do finále, tentokrát zkrácené soutěže v podobě Letního poháru.


Jan Stromko (Frýdek-Místek): Dnešní utkání nám nakonec vyšlo podle představ. Ke konci první třetiny se nám podařilo vstřelit tři branky a od toho jsme se chtěli odrazit. Ve druhé třetině se nám to moc nedařilo, soupeř toho využil a dal nám dva góly, které vyplynuly z našich chyb. Třetí třetina se nám však opět povedla a zaslouženě postupujeme.


HBK Vsetín – SK IHC Jaselská Opava 7:6p


Třetiny: 0:2, 1:3, 5:1, střely na branku: 24:38


Zápis utkání Vsetín - Jaselská Opava


Celky nabité posilami s extraligovými zkušenostmi, síla jak v defenzivě, tak směrem dopředu – nejen tyto fakty slibovaly pohledné utkání a skutečně. Kdo přišel toto utkání navštívit, rozhodně nelitoval. Opava totiž už ve 26. minutě vedla 5:1 a tento stav svítil na světelné tabuli také po druhé třetině. Domácí družině se však povedlo neuvěřitelné a po drtivém tlaku a pěti brankách v závěrečné periodě utkání otočili. Aby toho nebylo málo, Opava navíc 25 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnala na 6:6! Jelikož pravidla stanovila, že ve vyřazovacích bojích za žádných okolností neuvidíme nájezdy, utkání se prodlužovalo až do času 57:12. V tom rozhodl o postupu Valachů do finále René Kajaba.


Marek Ovčačík (Vsetín): Oproti zápasu ve skupině mi přišlo, že na nás Opava byla líp připravená. Šli po nás od první minuty a to jí přineslo ovoce. My jsme taky měli dost šancí, ale nedokázali jsme je proměnit, zatímco Opava trestala každou chybu. Každopádně ani po druhé třetině jsme nechtěli zápas vzdát. Věděli jsme, že jsou hratelní a když dáme na začátku třetiny dva rychlé góly, tak jsme ve hře, a to se nám povedlo. Škoda jen, že jsme neudrželi vedení 6:5. V prodloužení jsme měli více ze hry, na rozhodnutí se čekalo dlouho, naštěstí to Renda Kajaba propálil. Utkání bylo kvalitní a pro oko diváka určitě koukatelné. Na obou stranách se předvedli hráči se zkušenostmi z 1. Ligy i Extraligy.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3