2. liga

Jan Regec: Zlepšovat se musí vždycky všechno

Jan Regec je hráčem Karviné B. Ta se v letošní sezóně nachází zatím na 4. místě tabulky 2. Ligy. Útočník karvinské rezervy hodnotil podzim v rozhovoru pro náš web.

Po podzimní části sezóny je rezerva Karviné na 4. místě. Chtěli jste být výš, nebo jste spokojení?

Samozřejmě bychom chtěli být co nejvýše. Myslím si ale, že i 4 místo je pěkné. Proto je u nás zatím spokojenost.

Vy jste letos zatím odehrál pouze 5 ligových zápasů. Čím to, že vás na hřištích nevídáme tak často, jako v minulých sezónách?

Minulou sezónu jsem působil půl sezóny na Kladně, kde se většina zápasu hrála večer přes týden. Když jsem se vrátil do Karviné, tak mi to vycházelo s prací tak, že jsem měl volné víkendy. Teď jsem změnil práci a občas na mě bohužel vyjdou pracovní víkendy.

Oproti loňské sezóně doplňuje B tým Karviné hodně hráčů z A týmu. Čím to je, že hráče A týmu vídáme častěji ve 2.Lize než vloni?

Je to kvůli tomu, že nás zas tak moc není. Proto nás přichází doplňovat hráči z „áčka“. Také v tom hraje roli to, že když jim nevyjde čas na zápas A týmu kvůli práci, přijdou si pak zahrát za B tým.

Ve vašem týmu hraje také velký počet dorostenců. Je tedy ,,béčko´´ Karviné jakýmsi odrazovým můstkem pro mladé hráče, nebo máte v sezóně i vyšší cíle?

Za B tým momentálně nastupuje pravidelně jediný dorostenec, a to je můj brácha (Filip Frajkowski, pozn.red.). Ostatní kluci nenastupují tak často, ale je pravdou, že v každém zápase nám pár dorostenců pomáhá. Karviná bohužel teď nemá moc dorostenců, kteří by hráli čistě jen hokejbal. Z tohoto důvodu se vedení Karviné rozhodlo, že spojí jejich kategorii s B týmem.

Jak do týmu tito hráči zapadli a jak jim vyšel přechod do mužského hokejbalu?

Když s námi dorostenci hráli minulou sezónu, tak zapadli dobře. Nebáli se, a to bylo hlavní. Je právě super že můžou hrát za B tým a potkat se i s hrači A týmu. Ti jim vždy poradili a také jim předali nějaké zkušenosti.

Co chcete do druhé poloviny soutěže zlepšit? A s čím jste naopak spokojeni a dá se na tom stavět?

Zlepšovat se musí vždycky všechno. Spokojeni můžeme být maximálně s tím, že nejsme na úplném dnu tabulky.

S jakými ambicemi půjdete do jarní části sezóny?

Chceme uhrát co nejvíce bodů v základní části. Potom samozřejmě dojít v play-off co nejdál.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3