Ostatní oznámení

Miroslav Kopecký: Hlavní je, že mě to baví!

Ve 14 letech toho stíhá porubský Miroslav Kopecký jako málokterý dospělý člověk. Hokejbal, hokej a k tomu ještě zvládá roli rozhodčího. Tento šikovný a hlavně multitalentovaný útočník Poruby se v našem rozhovoru rozpovídal třeba o tom, jak náročné je všechny tyto činnosti kombinovat.

Mirku, ve svém mladém věku nastupuješ za dorostenecký tým TJ Sokol Poruba. Jak se ti hraje se staršími kluky?

Hraje se mi dobře. Myslím, že máme skvělou partu. Nikdo se neohlíží na můj věk a moji výšku, čehož si opravdu vážím.

Po podzimu jste na 8. místě. Jak hodnotíš podzimní část sezóny? Co říkáš na týmové výsledky na podzim?

Podzimní část se nám nepodařila. Myslím si, že je to tím, že jsme v začátcích zápasů dostávali zbytečné góly. Vyzdvihnout musím ale zápas proti KOVU Praha. V něm jsme hráli všichni jako jeden tým. Když se nám něco nepovedlo, povzbudili jsme se a makali dál.

Vím, že jsi se věnoval také hokeji. Platí to stále? Kombinuješ hokejbal s hokejem?

Ano, hraji hokej za Porubu v 9. třídě. Oba sporty mě baví a naplňuji se jimi každý den. Momentálně se ale snažím zaměřovat spíše na hokejbal.

Jak stíháš oba sporty? A který z nich je náročnější?

Je hodně náročné stíhat oba sporty. Denně mohu mít až tři tréninky. Oba sporty jsou velmi náročné. Hlavní ale je, že mě to baví.

V čem vidíš hlavní rozdíly mezi hokejem a hokejbalem?

Oba sporty jsou si hodně podobné. Samozřejmě je největší rozdíl v povrchu, na kterém se hraje. Za mě je ale také velký rozdíl v počtu chráničů, které na sobě musíme mít. V hokejbale je jich výrazně méně.

Na podzim jsme tě mohli také několikrát vidět v roli rozhodčího. Jak jsi se k této funkci dostal?

Role rozhodčího mě chytla už v době, kdy jsem hrál pouze hokej. Vždycky mě zajímalo, jaké to je, vidět hru z pohledu sudího. Když jsem jednou na hokejbale dostal šanci si zapískat, nemohl jsem odmítnout.

Baví tě práce hokejbalového rozhodčího? Chtěl bys pískat i do budoucna?

Ano, tato práce mě hodně baví. Určitě bych v ní chtěl pokračovat. Momentálně je ale prioritou připravit se na jarní část sezóny jako hráč.