Ostatní oznámení

VRŤAS CUP hlásí návrat a rekordní účast. Zahraje si jej i Vsetín

SK Jihlava bude hostit prestižní republikový turnaj v hokejbale. V pořadí půjde o pátý ročník, který se zároveň pyšní rekordní účastí dvanácti mužstev ze všech koutů České republiky. Vrťas Cup 2023 chystá velkou hokejbalovou podívanou! Kdo bude o Vrťasův pohár bojovat? Více v článku!

Letos máme rekordní účast, takže je ten turnaj zase o stupínek prestižnější

Hokejbalový maraton odstartuje už v pátek 17. února od 18:00 hodin. Vítězný tým poznáme o dva dny později, a to v neděli 19. února, kdy je ve shodný čas od 18:00 hodin plánované finále. Do krajského města z Vysočiny dorazí celkem dvanáct celků. Nováčky turnaje budou hokejbalisté Pardubic, Českých Budějovic, Suchdolu nad Lužnicí a výběr Opatova. O putovní pohár si dále přijedou zahrát mančafty Vsetína, Prahy, Brna a Kladna. Z místních týmů bude ve hře krom domácího výběru SK Jihlava také regionální soused z Okříšek a Nedělní odreagování složené i z bývalých hokejbalistů sportovního klubu.

„Letos máme rekordní účast, takže je ten turnaj zase o stupínek prestižnější,“ těší pořadatele Petra Krále, který dodal: „Ve hře byl ještě zahraniční tým, čímž bychom splňovali parametry mezinárodního turnaje jako v minulosti, ale bohužel z této účasti sešlo. Přesto jsme se složením účastníků spokojeni, určitě nás čeká velká hokejbalová show."

Na Vrťas Cupu uvidíme celkem 12 výběrů, které jsou rozděleny do dvou skupin. Kdo bude favoritem turnaje? Zdroj fotky: SK Jihlava

Pro týmy je to především kvalitní zimní příprava

Na hokejbalové fanoušky čeká přesně čtyřicet zápasů. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po šesti, ze kterých postoupí do následného play-off týmy na 1. – 4. místě. Naopak týmy na 5. – 6. místě čeká pouze utkání o konečné pořadí. „Pro týmy je to především kvalitní zimní příprava, každý z účastníků si zahraje minimálně šest zápasů, což je hlavní smysl pořádání tohoto turnaje, ale je jasné, že každý bude chtít vyhrát a být na konci s pohárem,“ vysvětluje Král.

Vítěz posledních dvou ročníků, extraligová Hostivař, na turnaji prvenství obhajovat nebude, kvůli svému nabitému programu před startem jara. Mezi favority turnaje budou patřit určitě Suchdol nad Lužnicí, České Budějovice a Pardubice. Tedy týmy, které hrají první ligu. Černým koněm budou jako v předešlých letech týmy Kladna a Vsetína. Pozadu nebude chtít zůstat ani domácí výběr Jihlavy, který všechny předešlé ročníky skončil vždy na stupních vítězů. „Jsme doma, takže se budeme chtít předvést v tom nejlepším možném světle. Náš cíl je krom kvalitní přípravy i co nejlepší umístění. Jako pořadatelský tým chceme být co nejdéle ve hře a zabojovat o celkové prvenství,“ má jasno Král.

Domácí SK Jihlava nebude chtít na svém domácím turnaji udělat ostudu! Na co budou domácí hráči stačit? Zdroj fotky: SK Jihlava.

VRŤAS CUP se hraje na počest zesnulého mládežnického trenéra Martina Vrátila

Na bezproblémový chod turnaje budou dohlížet zkušení rozhodčí Roman Vokurka, Zdeněk Ščudla a Michal Prudík. Celky na prvních čtyřech místech dostanou poháry a věcné ceny. Prestižní bude také individuální ocenění a vyhlášení nejlepších hráčů - brankář, obránce, útočník. Ani týmy mimo stupně vítězů neodjedou s prázdnou.

Partnery turnaje jsou město Jihlava, pivovary Ježek, Horác, Jihlavské listy, Jihlavský Deník a Jihlavská drbna. „Všem našim partnerům děkujeme za podporu, bez které bychom si nemohli dovolit tak velkou akci pořádat. Věřím, že si všichni fanoušci a účastníci přijdou na své a budou se sportem bavit,“ přeje si předseda oddílu Libor Doležal.

VRŤAS CUP se hraje na počest zesnulého mládežnického trenéra Martina Vrátila († 2015). Po celý víkend bude v areálu SK také otevřený bufet, kde si mohou účastníci a diváci dopřát teplé jídlo a pití. Vstup na turnaj je pak zdarma.

Historie vítězů:

2019 - SK Jihlava “B“

2020 - SK Jihlava “A“

2021 - HBC Hostivař

2022 - HBC Hostivař

Dokumenty ke stažení: