2. liga

Chceme zase do finále, hlásí po povedeném podzimu opavský Pavel Málik

Po podzimní části 2. ligy se zbytku startovního pole trošku odtrhly dva týmy. Suverénní TJ Sokol Poruba, s jednou jedinou prohrou za celý podzim, a na druhém místě právě onen tým, který dokázal jako jediný porazit lídra tabulky, SK IHC Jaselská Opava. V Jaselské pak vynikal obránce Pavel Málik.

Pavle, podzimní část jste dokončili na 2. místě, panuje v Opavě s dosavadními výkony spokojenost?

Po hodně pomalém rozjezdu a špatném vstupu do sezóny je momentálně druhé místo úspěch. Ovšem naše cíle jsou jen ty nejvyšší, chceme vyhrávat a chceme zase do finále.

Momentálně táhnete šňůru 4 vítězství v řadě, včetně drtivé porážky dosavadního lídra tabulky, Poruby. Jaké byly důvody tak vysokého vítězství a jak chutnala tahle výhra nad Vaším rivalem?

Celá tato série začala v pohárovém zápase právě s Porubou, kde jsme sice smolně prohráli 4:3, ale herně jsme rozhodně nezaostávali. Poté následovaly zmiňované 4 výhry, včetně domácí výhry s Porubou 6:0. Poruba bohužel přijela v oslabené sestavě, takže tento zápas určitě nepatřil k ozdobě soutěže.

Pokud se podíváme na Vaše osobní statistiky, v bodování celé ligy jste na děleném 2. místě, mezi obránci jste dokonce první. Máte ze své formy radost? Sledujete osobní statistiky, nebo jsou pro Vás důležitější týmové úspěchy?

Radost ze své formy určitě mám. Ale je to také velká zásluha mých spoluhráčů a důkladné přípravy před zápasem. Ovšem důležitější jsou pro mě výsledky celého týmu. Když se daří celému týmu, kanadské body se sbírají jednodušeji.

Vaše forma na podzim byla opravdu oslnivá, a proto se musím zeptat, hraje se Vám lépe na podzim, kdy může hrozit sychravé počasí a často mokrý povrch, nebo naopak v létě, když je velké horko? Jak by podle Vás měly vypadat ideální podmínky na hraní hokejbalu?

Určitě se mi hraje lépe na podzim, míčky jsou tvrdé, není takové teplo. Ovšem když prší, a přijede k nám soupeř, co má doma beton a nemá boty na plast, tak je zápas o ničem. Je to dost nebezpečné. Ideální podmínky jsou zataženo, 13-18 stupňů a hlavně suché, čisté a rovné hřiště.

Když říkáte, že chcete znovu do finále, myslíte, že cesta do něj bude náročná, tak jako loni? Jak vidíte celkově úroveň letošní 2. ligy, oproti loňskému ročníku?

Cesta je každou sezónu velice náročná. Je to hlavně o tom, kolik hráčů se týmům sejde k venkovním zápasům. Řekl bych, že špička se každou další sezónu čím dál víc vyrovnává. V této sezóně může zvítězit kdokoliv z TOP 5. Já ale doufám, že to budeme po roční pauze opět my. Úroveň druhé ligy je stejná jako minulý rok. Zápasy prvních týmů, když se sejdou v plném počtu, jsou na dobré úrovni každou sezónu.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3