Ostatní oznámení

Tréninky byly přes zimu náročné. Snad se to na jaře odrazí , říká 16letý René Schrom

Dorostencům Poruby se v podzimní části sezóny příliš nedařilo. René Schrom v našem rozhovoru hledal příčiny podzimního nezdaru dorostenců ostravského celku. Zároveň ale také přiblížil ambice směrem k jarní části, a to nejen mezi dorostenci, ale také mezi muži, za které tento 16letý talent nastupuje.

Dorostencům Poruby se na podzim příliš nedařilo. Čím si vysvětluješ to, že tomu tak bylo?

Bylo to naší nesehraností, špatným soustředím se na zápas a taky velkou absencí klíčových hráčů. Nehráli jsme v duchu našeho hesla: „Jedna parta, jeden team, jedna cesta, jeden cíl.“

Byla z tohoto důvodu o to pestřejší zimní příprava?

Na zimní přípravě jsem se zaměřovali jak na fyzické, tak na vytrvalostní stránky naší kondice. Navštěvovali jsem fitness centrum kde jsme se věnovali spinningu. Tréninky byly náročné a doufám, že se to odrazí v jarní části sezóny.

Co chcete do jara zlepšit?

Rádi bychom se zlepšili v proměňování šancí a taky v naší souhře. Musíme se soustředit na hru hned od začátku zápasu, když jsme v podzimní části dostávali rychlé a zbytečné góly, které se nám po zbytek zápasu těžce dotahovaly.

Jakou hrou se budou chtít dorostenci Poruby prezentovat?

Chtěli bychom hrát rychlou a důraznou hru plnou gólů v soupeřově brance.

Ty nastupuješ také mezi muži ve 2. Lize. Jak to v 16letech zvládáš?

Jsem mladý, rychlý a máme skvělý tým, který mě podporuje a radí mi, jak zlepšit svoje výkony a jak obstát ve hře s většími, zkušenějšími a staršími protihráči.

Nejen v dorostenecké kategorii, ale také právě mezi muži máš skvělé individuální statistiky. Jsi tedy rozený střelec?

Za své statistické úspěchy vděčím svým skvělým spoluhráčům, kteří proměňují moje přihrávky a také mají ve mně důvěru a nahrávají mi do gólových příležitostí.

Jaké jsou ambice obou týmů do jarní části, za které hraješ?

V dorostu to je určitě postup do play-off. Mezi muži chceme bojovat o titul ve 2. Lize.

Máš nějaké osobní ambice?

Chci být dobrým člověkem, dobrým hráčem a pomáhat svému klubu TJ Sokol Poruba k nejlepším výsledkům. Taky bych se chtěl dostat do naší České hokejbalové reprezentace.