2. liga

Lucie Kubínová - jediná žena, která v rámci republiky nastoupila do Letního poháru mužů

Ve svých dvaceti letech se může pyšnit titulem mistryně světa, nově také faktem, že je jedinou ženou, která v rámci republiky zasáhla do Letního poháru mužů. Řeč není o nikom jiném než Lucii Kubínové, která se pro regionální web rozpovídala v rámci rozhovoru.

Náročná příprava a sezóna

Lucko, v minulé sezóně jste nastupovala za juniorku Kertu a ženy Kyjova. Než se sezóna zrušila, jaká pro Vás byla?
Hrozně mě mrzí, že se nakonec všechno zrušilo, jelikož se nám v juniorce Kert Parku i se ženami v Kyjově dařilo velmi dobře.


Jak náročné bylo obě působiště skloubit?
Přednostně jsem nastupovala za juniorku Kert Parku, když jsem měla volnější víkend, jezdila jsem na zápasy se ženami Kyjova. Důležité bylo, kde se zápasy žen hrály, jelikož jsem v Praze měsíc a půl bydlela, a tak jsem hrála pouze venkovní zápasy. Na celou sezónu jsem se moc těšila, snažila jsem se připravovat i individuálně. Věděla jsem, co juniorka obnáší. Samozřejmě jsem se zúčastnila i letní přípravy v Kyjově, která taky nebyla nejlehčí. Potom následoval ještě kemp s Kertem.


Asi se nebudu mýlit, že Vám po přerušení sezóny musel hokejbal velmi chybět.
Chyběl mi už snad po týdnu. Myslím si, že rozhodně nejsem jediná, kdo nějaké zápasy vyhlížel.


Jak jste se během vynucené pauzy připravovala?
Když jsem se dozvěděla, že se vyhlásila karanténa a nemůžu jít ani cvičit někam do fitka, snažila jsem se to vynahradit cvičením doma. Dívala jsem se na různá videa od kondičních trenérů, podle kterých jsem cvičila. Různě mi připravovala tréninky tátova přítelkyně. Když už byla situace klidnější, tak jsem jezdívala vlakem k mému příteli a cvičila v jejich domácí posilovně. Hned jak to šlo, jsem začala chodit také na hřiště.


První zkušenost v mužském hokejbalu

Kde se zrodil nápad, že byste mohla nastoupit za mužský tým Poruby, který se zúčastnil Letního poháru?
S chlapy trénuji už nějaký ten pátek. Je pravda, že dříve jsem se toho hrozně bála, ale jde jen o zvyk. Když už jsem později začala hrát za dorost a juniorku, tak ten strach postupně přešel. Když mi pak trenér Lukáš Grebeníček nabídl, zda bych nechtěla pohár za účasti dalších třech týmů odehrát, brala jsem to jako další novou, skvělou zkušenost a nabídku jsem s radostí přijala.


Jak jste se v prvních chvílích zápasu mezi muži cítila?
Našim prvním soupeřem byla silná Opava, kde hrají kluci, se kterými jsem dříve hrávala za dorost. Poté další hráči, které jsem znala z dob, kdy jsem se chodívala dívat na opavské zápasy 1. Ligy. Trochu jsem tedy věděla, kdo jak hraje. Myslela jsem si, že to bude náročnější, zpočátku jsem ale byla překvapená, že jsem se vůbec dotkla míčku. (smích)

Pozorovala jste, že by Vás chlapi šetřili, nebo Vám naopak nedali nic zadarmo?
U mantinelu jsem se naštěstí moc nezdržovala. (úsměv) Počítala jsem s tím, že tolik nebudou brát ohledy. I když do mě až tak důrazně nehráli, dávala jsem si velký pozor.


Co říkáte na konečné umístění Poruby? I přes sympatické výkony z toho byla pouze 4. příčka.
Kolikátí jsme skončili, nějak neřeším. Jsem rád, že jsem si po dlouhé době zahrála, to je pro mě důležité.


Máte už jasno, jak bude vypadat Vaše příští sezóna? Kde budete působit?
Chtěla bych dále hrát juniorskou extraligu, ale to záleží také na trenérovi, jestli o mě bude mít zájem. Taky bych ještě chtěla hrát za dorost. Uvidím, jak se s jednotlivými týmy domluvím.


Reprezentace jako hlavní cíl a motivace

Jedním z cílů pro příští sezónu bude jistě i reprezentace a možnost zabojovat o Světový pohár juniorek, je to tak?
Na závěr sezóny se vždy těším nejvíce. Ať už na Mistrovství světa nebo Světový pohár. Je to pro mě největší motivace, zkusit se dostat do finálního výběru. V nové sezóně se budu maximálně snažit, abych se do konečné nominace probojovala. Cílem určitě bude podívat se i na další mistrovství světa žen.


Lucie Kubínová (vlevo) se raduje z branky ve finále Mistrovství světa žen 2017 v Pardubicích. Zdroj fotky: fcb hokejbal

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
11 66:27 27
2.
HbK Karviná B
10 46:31 21
3.
TJ Sokol Poruba
11 65:44 18
4.
HBC Enviform Třinec
10 39:33 16
5.
HBK Vsetín
11 40:50 11
6.
HC Warriors...
11 17:88 3