2. liga

Dvojitý start v jednom dni byl opravdu náročný, popisuje karvinský Michal Hublík

Karviná „B“ nevstoupila do prvních zápasů nového roku úplně šťastně. Prohry 0:2 a 2:4 s Přerovem, resp. Porubou, nepřinesly příliš pozitivních dojmů. Poté však přišlo pár lepších výsledků. Podílel se na nich také Michal Hublík, jenž stihl nastoupit dokonce za A tým, a to v poháru na Vsetíně.

Michale, jste kmenovým hráčem „B“ týmu Karviné, působícího v 2. lize. Jak hodnotíte vaše výkony v jarní části??

Jarní část nám nevyšla úplně podle představ. Odehráli jsme dobré zápasy, ale několikrát jsme vyšli bodově na prázdno, protože jsme se potýkali s neúčastí klíčových hráčů.

Přestože nastupujete převážně za „B“ tým, povedl se Vám husarský kousek, když jste během jednoho dne dokázal nastoupit jak za Karvinou B v lize proti Porubě, tak za hlavní tým Karviné v utkání Českého poháru. Z jakého důvodu došlo k Vašemu dvojitému startu?

Bohužel hráči A týmu nemohli nastoupit z pracovních a zdravotních důvodů, tak jsme spolu s některými hráči z B týmu hned po zápase v Porubě pokračovali do Vsetína.

V obou utkáních jste zapsal 1+1, cítil jste se v zápasech dobře?

Ano bodově se mi zadařilo. V zápase s Porubou jsem se cítil dobře, ale popravdě druhý zápas (pohárový) na Vsetíně už to bylo po fyzické stránce horší.

Přestože jste byl produktivní, ani jeden zápas bohužel neskončil vítězně pro Vaši stranu. Co chybělo k tomu, abyste zápasy zvládli?

Zápasy byly hodně vyrovnané, bohužel v obou zápasech jsme nebyli v kompletní sestavě. A hrát zápas v 8 lidech proti kvalitnímu Vsetínu je prostě hodně náročné.

V jednom z jarních zápasů se vám podařilo zvítězit nad jedním z nejlepších týmů letošního ročníku, Opavou. Bude tato výhra velkou vzpruhou po nepříliš úspěšném vstupu do jarní části?

Ano, tak samozřejmě každý tým tohle povzbudí. Zápas byl opět hodně vyrovnaný a my se konečně sešli v hojném počtu.

Jaké jsou týmové cíle Karviné B pro zbytek sezony?

Cíle jsme si s klukama žádné nedali, děláme tenhle sport protože nás to baví, snažíme se odehrát každý zápas jak nejlíp umíme a budeme se snažit dojít co nejdál to půjde.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3