2. liga

Ve druhém zápase jsme nezaspali začátek, pochvaluje si odvetu čtvrtfinále karvinský Jakub Orság

2. liga Morava – Sever již naskočila do play-off a dvě ze tří sérií znají své vítěze. Poruba celkem jednoznačně vyřadila Havířov 2:0 na zápasy a Opava zvládla stejným poměrem sérii s Přerovem. Třetí série ovšem svého vítěze nezná. O své dojmy z prvních zápasů se podělil univerzál Jakub Orság.

Jakube, Karviná se ve čtvrtfinále druhé ligy střetla se Vsetínem. Jak jste se na tohoto soupeře připravovali? Dá se v play-off vůbec říct, že ten či onen soupeř je přijatelnější nežli jiný?

Příprava nebyla nějak speciální. Vsetín je soupeř jako každý jiný a pokud má tým ambice vyhrát, tak dřív, nebo později, musí porazit každého.

V prvním utkání jste prohráli 2:4, kdy se zápas zlomil na vsetínskou stranu?

Už od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec. Potom už jsme jenom dokázali korigovat na konečných 2:4.

Co jste si po zápase řekli v kabině? Co bylo potřeba změnit do druhého zápasu?

Řekli jsme si, že musíme zlepšit přístup a hrát hned od začátku. Důležité bylo také nedělat zbytečné chyby.

Z prohry jste se oklepali očividně velmi dobře, druhý zápas skončil vaším vysokým vítězstvím. Vy sám jste vstřelil hned 5 branek, vyspal jste se na utkání dobře?

Jo, tak jak jsem říkal, zlepšili jsme přístup a začali hrát hned od začátku. To, že jsem dal 5 gólů, je z velké části zásluha mých spoluhráčů. Takže bych řekl, že se dobře vyspal celý tým.

U Vás je velmi zajímavé to, že v základní části jste nastupoval na pozici brankáře a nyní střílíte góly v útoku. Podle čeho se rozhoduje o tom, kde nastoupíte?

Přidal se k nám profesionální brankář z hokeje, tak jsem mu rád přenechal své místo v bráně a šel hrát do útoku, kde jsem mohl zavzpomínat, jaké to je dávat góly.

Který post Vás baví více? A může v dalším průběhu playoff nastat opět návrat do brankoviště?

Nejde říct, co mě baví víc. Oboje má svoje pro i proti. Letos to už asi na návrat nevidím, přenechám to zkušenějšímu. Myslím si že nemáme sebemenší důvod to měnit, chytá skvěle.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3