2. liga

V play-off musíme zůstat pokorní, upozorňuje třinecký Radim Klimek

Třinecký Enviform vstoupí do play-off 2. Ligy z prvního místa. Nemalou zásluhu na vítězství Třince v základní části má i Radim Klimek. Ten v našem rozhovoru prozradil, jak náročné boje v play-off Třinec čekají, nebo jakou hrou bude chtít Enviform na své soupeře ve vyřazovacích bojích nastoupit.

Třinci se velmi vydařila základní část 2. Ligy. Bylo vítězství v základní části vaším cílem před vyřazovacími boji?

Z mého pohledu byla základní část povedená. Myslím si, že jsme byli velmi dobře fyzicky připraveni. První místo po základní části je krásné, ale play-off je jiná soutěž. Musíme zůstat pokorní.

V základní části jste připravil pro své spoluhráče 9 gólových asistencí. Jsou právě herní myšlenky to, co považujete za svoji přednost?

Určitě ano. Vždy se snažím kluky hledat v nějaké lepší pozici. Musím ale říct, že mě trenéři často kárají, abych více střílel.

Blíží se play-off. Mezi základní částí a vyřazovacími boji byla ale dvoutýdenní přestávka. Jak to vnímáte?

Byl čas na trochu regenerace. Určitě jsme ale neusnuli na vavřínech. Tým pořád trénuje. Celou dobu jsme se poctivě připravovali na nejdůležitější část sezóny. Má to svoje pro i proti. Ostatní týmy budou stále v zápasové kondici. Věřím, že budeme dobře připraveni.

V play-off vás čeká nejprve Vsetín. Je to pro vás ideální soupeř?

Je to play-off, tam už si nemůžeme vybírat. Jestli chceme vyhrát, musíme porazit každého. Vsetín má kvalitní mančaft. Bude to těžká a fyzicky náročná série. Ať vyhraje ten lepší.

Co si budete chtít ze základní části převést do play-off, abyste na konci sezóny zvedli pohár nad hlavu?

Úplně všechno, co nám v základní části tak skvěle fungovalo. Chceme hrát s pokorou k soupeři a makat do poslední sekundy jako tým.

Jakou hrou se chcete prezentovat v play-off?

Určitě chceme na soupeře vlétnout a vytvořit si fyzický nátlak. V posledních dvou letech nás parádně doplňují mladí kluci z juniorky, kteří tomu dodávají správný drive. Budeme hodně střílet a tlačit se do brány, tam se totiž rozhodují play-offové zápasy.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3