Liga st. žáků

Snažím se řídit radami trenéra a využívat spoluhráčů, vysvětluje svou produktivitu opavský Tobiáš Palzer

Výkyvy formy trápí tým starších žáků Opavy, který nedokáže navazovat na dobré výkony z předchozích povedených zápasů. 16 zápasů. 7 výher, 9 proher. Světlé momenty pokaždé vystřídá špatně odehrané utkání a posun tabulkou se nekoná. Daří se však produktivnímu útočníkovi Tobiáši Palzerovi.

Tobiáši, pokud se podíváme na Vaše statistiky ze základní části, nelze si nevšimnout enormní produktivity. Máte pocit, že je Vám liga starších žáků už malá? V jaké soutěži budete nastupovat příští rok?

Malá určitě ne. Myslím si, že soutěž starších žáků je dost vyrovnaná a kvalitní. Za to, že mám mnoho kanadských bodů, můžu hlavně poděkovat svému týmu, který mi k tomu dopomáhá a taky dávám na rady trenéra. V příštím roce se uvažuje, že by měl být v Opavě dorost, ale nic konkrétního prozatím ještě nevím. Chtěl bych ale nastoupit už za Jaselskou Opava – muži, se kterými už trénuju a odehrál jsem taky jeden přípravný zápas. Za to chci klukům z Jaselské poděkovat, že mi umožnili s nimi trénovat.

V minulé sezoně jste byl součástí dorosteneckého týmu Poruby, letos jste na soupisce napsán, ale nenastupujete, čím to?

V minulé sezoně jsem byl součástí dorostenců týmu Poruby, ale jelikož jsem byl nemocen a zápasy se nám prolínaly s Opavou, tak jsem nemohl nastupovat. S trenérem Poruby panem Grebeníčkem jsem to konzultoval a domluvili jsme to takhle.

Jaké byly pocity velmi mladého hráče, když nastoupil ve starší kategorii? V čem je dorostenecká kategorie odlišná od starších žáků?

Při prvním zápasu, který jsem odehrál za dorost byly pocity hodně smíšené. Nevěděl jsem, do čeho jdu, dorostenecká soutěž je mnohem rychlejší a tvrdší, ale postupem času jsem se pomalu otrkával a přizpůsobil.

Co se týče vašeho týmu, máte celkem střídavou formu. Kde vidíte důvody neúspěchů proti silnějším soupeřům?

Co se týče Opavy, má to několik háčků. Zaprvé je nás málo oproti druhým týmům, kterých je početně víc a mají z čeho vybírat. Za druhé špatná komunikace v týmu, kdy tým spolu občas vůbec nekomunikuje. A za třetí, a to je největší problém, časté vylučování, oslabování týmu, na které potom doplácíme. Měli bychom si uvědomit, že jdeme všichni hrát za tým a ne zabíjet volné odpoledne hloupými fauly.

V nedávné době jste také nastoupil v Turnaji krajských výběrů za tým Moravskoslezského kraje. Jak jste si ho užil a co Vám přinesl?

Účasti v turnaji krajů si moc vážím a jsem rád, že jsem byl nominován. Zápasy jsem si užíval, protože hrajete s týmy, které jsou poskládané z toho nejlepšího, co ostatní kraje mají. Na takových akcích vidím, kde se můžu posunout a co ještě zlepšit.

Tabulka Liga starších žáků - Morava
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Jihlava
12 88:30 33
2.
HBK Medokýš Martin
15 99:48 31
3.
HBC Malenovice
14 90:39 29
4.
HBK Kyjov
13 52:44 23
5.
HBK Roconaba Zohor
15 42:53 18
6.
HbK Karviná
14 51:78 16
7.
Eagles Brno
14 48:91 15
8.
TJ Sokol Poruba
13 15:102 0