Ostatní oznámení

Opava krůček od titulu, Vsetín sahá po bronzu. Dorost Poruby ještě zabojuje o kvalifikaci

Opava si v úvodním finálovém zápase až překvapivě snadno poradila s Třincem a od titulu ji dělí jediná výhra. Vyrovnané první utkání o bronz vyhrál Vsetín. Junioři Třince ani druhé utkání s Kelty nezvládli a sezóna pro ně končí. Dorost Poruby má poslední šanci zabojovat o kvalifikaci.

2. liga

Sobota 20. května

HBC Enviform Třinec - SK IHC Jaselská Opava 1:5

Finále nabízí třaskavou odvetnou bitvu z loňské sezóny. Zatímco v minulé sezóně byli na konci úspěšnější Třinečtí, do úvodního finále tohoto ročníku vstoupila výrazně lépe Opava. Ta si od konce první třetiny držela vedení, které navíc postupně a bezpečně navyšovala. Branka Třince ze 39. minuty na 1:4 už nemohla nic změnit na tom, že Opava si odváží k domácímu zápasu mistrovský mečbol.

Stav série: 0:1

Neděle 21. května

TJ Sokol Poruba - HBK Vsetín 2:3

Utkání nabídlo hned několik zajímavých pasáží. Ta první byla pořádně divoká. Vždyť v čase 7:09 svítilo na světelné tabuli skóre 1:2, do šaten se pak odcházelo za stavu 2:2! Tuto pasáž poté vystřídal urputný hokejbal, kdy vynikali oba brankáři. Vše nasvědčovalo tomu, že vyrovnané utkání bude rozlousknuto v prodloužení, potažmo nájezdech. Ale kdepak! Vsetín totiž 43 sekund před koncem 3. třetiny zasadil svému soupeři smrtící ránu, na kterou již Poruba nedokázala reagovat - 2:3.

Stav série: 0:1

Extraliga juniorů

Sobota 20. května

HBC Enviform Třinec - SK Kelti 2008 2:3

Třinec vstupoval do domácího utkání s nožem na krku a vědomím, že v případě prohry pro něj sezóna končí. Po méně povedené úvodní třetině se jeho hra zlepšila a třinečtí mladíci dokonce odcházeli do šaten po 2. třetině s jednobrankovým vedením. To však v průběhu třetí periody ztratili a navíc necelé dvě minuty před koncem inkasovali branku z hole produktivního Taufera. Třinec tak letošní sezónu ukončil na celkové 5. příčce.

Konečný stav série: 0:2

Extraliga dorostu

Neděle 21. května

HBC Pardubice - TJ Sokol Poruba 8:1

Poruba se na hřišti silného soupeře pokusila o jakýkoliv bodový zisk a útok na 6. příčku tabulky, která ještě zajišťuje postup na kvalifikační turnaj o ten finálový. Ostravští plejeři však svému soupeři co do skóre stačili pouze první třetinu a zbytek utkání již byl v režii Pardubic. Díky mimořádně vyrovnané tabulce však Sokolíci stále mají šanci na kvalifikační turnaj proklouznout! K tomu však musí bezpodmínečně vyhrát poslední zápas základní části, který odehrají doma s KOVO Praha.

Liga starších žáků

Sobota 20. května

Starší žáci Opavy se v tradičním dvojutkání střetli se slovenským Martinem. Oba zápasy tabulkových soupeřů byly opravdu vyrovnané a v jednom případě se dokonce rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Zápisy z obou utkání naleznete zde.

Přebor mladších žáků

Neděle 21. května

Pořádnou porci zápasů nabídla taky mladší žákovská kategorie. Výsledkový servis naleznete zde.