2. liga

Třinec zpátky na scéně, zbytek bez výraznějších změn. Jak vypadá složení 2. ligy pro příští sezónu?

Přestože není celosvětová situace nadále nijak růžová, startu nové hokejbalové sezóny už nic nebrání! Již nastávající víkend se do akce dostanou druholigové týmy z našeho regionu. Na které týmy se v příští sezóně můžeme těšit?

Hbk Karviná “B” Karvinské béčko pokračuje v konceptu z minulé sezóny, kdy v čele se zejména mladšími hráči nepředváděla vůbec špatné výkony.


TJ Sokol Poruba Tradiční klub z Ostravy může v nové sezóně sázet na početnou základnu a vícero talentovaných juniorů, kteří jistě výrazně podpoří zkušené mazáky.


HBC Enviform Třinec Od posledního působení třineckého klubu na území České republiky uplynuly téměř čtyři roky. Nyní se Třinec vrací v mužské kategorii na hokejbalovou mapu. Půjde zejména o spolupráci letitého jádra týmu s hráči Frýdku-Místku, které v době zápasového volna doplní třinečtí junioři.


HBC Vsetín Ambiciózní celek z Valašska bude i příští sezónu pokračovat v jistě sympatických výkonech a nemalými ambicemi, které mu v předešlých letech přinesly řadu úspěchů.


SK IHC Jaselská Opava Několikanásobný mistr 2. Ligy v našem regionu bude pokračovat také příští sezónu. Tým bude nadále oplývat zvučnými jmény jako Vlašánek, Pavel Málik. Nejen tito plejeři budou postrachem všech soupeřů. Opava navíc jistě bude toužit vrátit se po krátkém čase na trůn a zapsat výraznější úspěch.


HBC F-D Ostrava Tým vzniklý z původně dvou ostravských mančaftů Dakoty a Falcon. Právě tato “hokejbalová fúze” může přinést příjemné oživení v regionálním hokejbale, stejně jako tomu bylo v loňské zkrácené sezóně.


HC Warriors Havířov Jméno havířovského klubu Warriors je místním hokejbalistům a příznivcům taktéž vryto do paměti. Účastník ještě někdejší Ostravské ligy bude i přes užší hráčskou základnu pokračovat a hokejbalem se bavit i v příští sezóně.


HBC Přerov Bude otázkou, v jakém hráčském složení budeme moci celek z Olomoucka během sezóny vídávat. Jistě bude příjemným oživením soutěže, v případě stabilnějšího kádru jistě vylepší loňskou bilanci, kdy vyhrál jediný zápas.


První sezónu navíc můžeme o všech týmech mluvit jako o oficiálních klubech, jelikož všechny mají své IČO a jsou řádnými členy ČMSHb.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
11 66:27 27
2.
HbK Karviná B
10 46:31 21
3.
TJ Sokol Poruba
11 65:44 18
4.
HBC Enviform Třinec
10 39:33 16
5.
HBK Vsetín
11 40:50 11
6.
HC Warriors...
11 17:88 3