Ostatní oznámení

Konečně jsme začali fungovat jako tým, těší kapitána třinecké juniorky Dalibora Miecha

Třinečtí junioři vstoupili do nové sezóny náramně a ze tří odehraných zápasů získali plný počet bodů. K tomu přičtěme impozantní skóre 16:2 a při pohledu na tabulku zjistíme, že Třinec okupuje skvělou třetí příčku. Jak úvod sezóny hodnotí kapitán juniorů HBC Enviform Třinec Dalibor Miech?

Dalibore, nejprve se zeptám, jak vypadala příprava týmu na sezónu?

Příprava na sezónu probíhala prakticky už od července. Připravovali jsme se hlavně fyzicky a pomalu se snažili pracovat na herních situacích. Před začátkem ligy jsme vše doladili do finální podoby.


Jak ses na sezónu po delší pauze těšil?

Já osobně jsem se těšil velmi. Na konci srpna jsem absolvoval kemp na Slovensku, takže jsem se zápasů nemohl dočkat.


První tři zápasy sezóny se vám podařily skvěle. Čím to, že po nepovedené loňské sezóně přišel takový zvrat?

Konečně jsme začali fungovat jako tým a hlavně jsme snažili vždy hrát všechny tři třetiny naplno. To se nám až na utkání v Brně dařilo.


Třinečtí junioři vstoupili do nového ročníku extraligy skvěle a všechna tři dosavadní utkání vyhráli. Naposledy zapsali vysoké vítězství 7:0 proti Hradci Králové.


Co vám trenér naordinoval za taktiku?

Trenér chce, abychom hráli aktivně dopředu a po ztrátě balónku soupeře napadali. To se nám dařilo.


Čím můžete soupeře nejvíce potrápit?

Těžko říct, snažíme se vždy hrát naplno a dodržovat taktiku. Nemyslím si, že máme něco specifického, čím můžeme soupeře potrápit.


Kde vás naopak tlačí bota a čeho se musíte vyvarovat?

Situace je oproti loňsku znatelně lepší. Největší problém nám mohou dělat zbytečné fauly a naopak nevyužité přesilovky. Co se týče docházky, snažíme se vždy sejít v co největším počtu, k čemuž nám pomáhají hráči z Karviné a Poruby.


Máte pro letošní sezónu větší cíle než v těch předchozích?

Našim cílem je určitě tvořit konkurenceschopný tým a bojovat o co nejvyšší příčky v tabulce, které by nám zaručily postup do play off.


Ty osobně kromě třinecké juniorky nastupuješ také za "staronový" tým mužů Třince. Bude tvým cílem hrát v obou kategoriích?

Pro mě je hlavní nastupovat za juniorku, kde chci odehrát sto procent utkání. Za každou příležitost, kterou dostanu mezi muži, budu velice rád. Přináší to obrovské zkušenosti.