2. liga

Tři body jsme si z vyhroceného utkání s Třincem zasloužili, říká kapitán F-D Ostrava Matěj Elbl

Velmi povedeným výkonem se minulý víkend prezentoval tým F-D Ostrava, který v domácím utkání přehrál silný Třinec. Jak na náročný duel nahlíží kapitán a opora ostravského týmu Matěj Elbl?

Porážka na úvod

Matěji, ohlédněme se ještě za prvním utkáním sezóny. Čím to, že se vám i přes širokou zápasovou sestavu nepodařilo karvinské „béčko“ přehrát?

Utkání bylo od začátku velice vyrovnané, ale zřejmě se projevily lepší individuální dovednosti Karviné. V zápase jsme měli i my spoustu tutovek, jen jsme je nedokázali proměnit. Karviná své šance proměnila, a proto také brala zasloužené 3 body.


Může být právě početná účast hráčů na zápase po spojení dvou týmů stěžejním bodem v cestě za úspěchem?

Je to vždy zápas od zápasu. Někdy zvládnete odehrát super utkání v devíti lidech, kdy ale samozřejmě na konci už chybějí síly. Proto si myslím, že hrát v těch třinácti a více lidech je lepší. Každý pak může dát do střídání sto procent, a o to jde. Jestli to ale bude stačit na úspěch? V to zatím jen věříme.


Povedené utkání s Třincem

Minulý víkend jste sehráli těžké utkání s Třincem, který jste dokázali udolat. Jak toto utkání hodnotíte?

Třinec má velice zkušený tým doplněný o mladé kluky, takže je vždy velmi nepříjemným soupeřem. Naše zápasy jsou vždy hodně vyhrocené, což se ukázalo i v tomto utkání. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem. Tři body jsme si podle mě za výborný týmový výkon zasloužili.


Příští víkend sehrajete utkání se Sokolem Poruba. Vy i další hráči z F-D většinu hráčů soupeře dobře znáte. Může i tento fakt dopomoci k nastavení zápasové taktiky?

Samozřejmě víme o silných stránkách soupeře, ale jejich tým se hodně pozměnil, s tím určitě i taktika a další věci. Uvidíme tedy, s čím na nás vyrukují. Budeme se snažit co nejlépe na soupeře připravit a věřím, že zvítězíme.


Co od průběhu samotného zápasu očekáváte?

Určitě očekávám zajímavé utkání, i když výsledkově se nám na Sokol moc nedaří. Mohlo by padnout dost branek, snad tedy více do sítě soupeře. Chtěli bychom určitě navázat na výkon s Třincem a dojít si pro tři body. Když ne, tak minimálně sehrát dobré utkání.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
11 66:27 27
2.
HbK Karviná B
10 46:31 21
3.
TJ Sokol Poruba
11 65:44 18
4.
HBC Enviform Třinec
10 39:33 16
5.
HBK Vsetín
11 40:50 11
6.
HC Warriors...
11 17:88 3