Zprávy RSHb

Region MS vzdělává sportovní funkcionáře

Počátkem roku 2020 se v regionu Morava sever naplno rozběhl rozvojový projekt "Vzdělávání sportovních funkcionářů." Na úvodní seminář s tématem právních aspektů spolků se přihlásila také Karviná, Havířov a Přerov.

Seminář, týkající se právních aspektů spolků, proběhl pod vedením advokátů z v.o.s. 3DAVOKATI. Informace, které se posluchači dozvěděli, se týkaly zejména možnosti výdělku klubů z hlediska obchodního práva, jejich hlavní i vedlejší činnosti, povinností členů výborů, zodpovědnosti klubů stejně jako organizátorů sportovních akcí, ale například také jak je to s úrazy, pojistkami, cestováním s dětmi do zahraničí, hudbou na zápasech, fotografiemi na sociálních sítích a mnoho dalšího.


"Věřím, že to co jsme prostřednictvím pánů Hykela a Čajky zástupcům klubů zprostředkovali, jim vneslo jasno do mnoha oblastí, ve kterých se orientovali jen na základě svých domněnek a toho, co - jak se říká - jedna bába povídala," říká předseda regionu Vojtěch Novotný. 


"Padlo zde tolik zajímavých a přínosných informací, až je mi upřímně líto toho, že nedorazili všichni co měli. Například to, že i obyčejný prodej vstupenek na zápas není v souvislosti se Stanovy sportovních klubů jejich hlavní činnost a tak by na něj měli mít živnostenské oprávnění. To je ale jen střípek z toho, co vše se příchozivší dozvěděli. Věřím, že příště bude účast mnohem větší." Dodává Novotný.