Ostatní oznámení

Začal Český pohár, úspěšný víkend malenovických mladíků

Prodloužený víkend nabídl první utkání Českého poháru, který letos přišel v zajímavém formátu. Jak si v něm i v dalších soutěžích jednotlivé týmy z regionu vedly?

Český pohár

Český pohár přišel s novým formátem. Jak herní systém této soutěže vypadá? Turnaje se zúčastní celkem 81 týmů, z čehož je 12 extraligových, 8 prvoligových a 61 druholigových napříč celou republikou. Úvodního kola se zúčastnilo celkem 29 dvojic, 3 týmy měly volný los. Pro další kola vznikl pavouk s vyřazovacím systémem s tzv. řízeným losováním územně blízkých celků. Jak si v 1. kole vedli zástupci našeho regionu?


HC Warriors Havířov vs. HBC F-D Ostrava 1:6

Havířovští nenavázali na zisk prvních bodů ve druholigové soutěži. Přestože se opět sešli na jejich poměry v solidním počtu, na letité zkušenosti hráčů z F-D Ostrava byli krátcí. Zlom nastal zejména ve 2. třetině, kterou hosté ovládli poměrem 4:0.


TJ Sokol Poruba vs. SK IHC Jaselská Opava 0:5

Velká škoda, že vícero stabilních členů „A“ týmu Poruby mělo povinnosti v mládežnických klubech. Domácí se na zápas sešli v minimálním povinném počtu hráčů (8+1), zatímco Opava dorazila na zápas na Sokol se třemi kompletními pětkami. S konečným výsledkem tak nakonec mohou být spokojeny obě strany. Poruba náporu hostů statně odolávala, Opava však zároveň měla zápas od prvních minut pod kontrolou.


SK Sudoměřice vs. HBK Vsetín 18:0

Také vsetínští hokejbalisté odcestovali do nedalekých Sudoměřic pouze s osmi hráči do pole a už před zápasem bylo jasné, že proti celku Sudoměřic, který byl nabitý hráči s extraligovými zkušenostmi, to budou mít ohromně složité. To se také potvrdilo. Vsetín si domů odvezl osmnáctigólový příděl a v poháru končí.


HBC Enviform Třinec vs. Hbk Karviná „B“ 3:2pp

Ještě před pár lety nebylo v Extralize příliš pikantnějších derby než to mezi Třincem a Karvinou. Přestože domácí zažívají jakési znovuzrození mužského hokejbalu a naproti stálo „pouze“ karvinské béčko, utkání přineslo vše, co utkání regionálních rivalů vyžaduje. Třinec už už sahal po hubeném vítězství 2:1, Karviná však 10 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnala. V prodloužení se však prosadil hráč domácích, Lukáš Dittmann, který mimochodem má karvinskou minulost.


HBC Hodonín vs. HBC Přerov 11:2

Někdejší prvoligový celek nedal soupeři z Přerova šanci a po jasném vítězství se raduje z postupu do dalšího kola.


Extraliga juniorů

HBC Enviform Třinec vs. HBC Malenovice 3:4

Třinečtí mladíci chtěli jednoznačně navázat na stoprocentní bilanci z předchozích třech zápasů. Zápas přinesl do 22. minuty hned 4 branky, po dvě na každé straně, poté se však střelci odmlčeli. Až 43 vteřin před sirénou oznamující konec 3. třetiny se prosadily Malenovice a domácí už nedokázali na tuto krutou ránu reagovat.


Extraliga dorostu

HBC Malenovice vs. Ježci Heřmanův Městec 2:1

Malenovičtí zažili úspěšný víkend také v rámci další kategorie. Tamní dorostenci si dokázali poradit s Ježky z Heřmanova Městce a po třech zápasech si tak zachovali stoprocentní úspěšnost.


Liga starších žáků

TJ Sokol Poruba vs. Hbk Karviná 7:0

Sokolíci využili své zkušenosti a proti velmi mladému a sympaticky hrajícímu celku z Karviné zapsali povinné tři body za vysoké vítězství 7:0.


HBC Hodonín vs. HBC Malenovice 7:5 a 13:3

Malé derby na jihu Moravy dopadlo lépe pro domácí Hodonín, který si po šesti bodech ze sobotního dvojzápasu s Malenovicemi upevnil pozici ve středu tabulky.