Zprávy RSHb

Opatření platná od čtvrtku 22. 10. 2020

Počínaje dnešním dnem vstupují v platnou zpřísněná pravidla týkající se nemoci COVID-19. Z důvodu omezení šíření nového druhu koronaviru platí následující vládní opatření.

Od čtvrtka 22. 10. 2020 od 06:00 hod. do úterý 3. 11. 2020 23:59 hod. platí že,

JE MOŽNÉ – aby venkovní sportoviště byla v provozu, ALE

NENÍ MOŽNÉ – aby byla venkovní sportoviště využívána amatérskými sportovci, jelikož pohyb je omezen tak, že není dovolena cesta do venkovního sportoviště

JE MOŽNÉ – sportovat v přírodě a parku (tedy také doprava do přírody a parku)

NENÍ MOŽNÉ – sportovat v přírodě nebo parku ve více než 2 osobách s výjimkou členů domácnosti

PROFESIONÁLNÍ SPORTOVCI

JE MOŽNÉ– cesta na venkovní sportoviště pokud se jedná o cestu do zaměstnání (profi sportovci) a jeho následné používání ve více než 2 osobách, pokud se jedná o zaměstnance stejného zaměstnavatele nebo osoby společně vykonávající podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost

NENÍ MOŽNÉ– využívat vnitřní sportoviště

ZÁVĚRY

Je stanoven úplný zákaz výkonu sportovní činnosti na vnitřních sportovištích, bez ohledu na charakter sportovní činnosti.

Výkon sportovní činnosti na venkovních sportovištích je umožněn pouze profesionálním sportovcům (bez vnitřního zázemí – šatny, sprcha apod.), a to bez omezení počtu osob.

Amatérští sportovci (organizovaní i neorganizovaní) mohou sportovat pouze v parcích a přírodě, a to maximálně v počtu 2 osob s výjimkou členů domácnosti.

Z povinnosti nosit ochranu dýchacích vyjmuti sportovci nebo cvičící osoby v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod.

Výkladové stanovisko Národní sportovní agentury naleznete zde, pravidelně aktualizované výkladové stanovisko právníka České unie sportu naleznete zde.