Ostatní oznámení

Hokejbalisté marně vyhlíží pokračování soutěží. Jak si vedli v jejich úvodu?

Přestože profesionální sporty dostaly napříč republikou zelenou, u těch amatérských si na pokračování soutěží budeme ještě nějaký čas muset počkat. V souhrnu vám připomeneme, jak si týmy v jednotlivých kategoriích v odehrané části podzimu vedly.

2. liga

Tabulce 2. ligy v regionu vévodí tradiční účastník z Opavy. Ten je v poslední době po rozpadu opavského SHC navíc pravidelně posílen o hráče s extraligovými a prvoligovými zkušenostmi. O skóre druhou příčku okupuje znovuzrozený mužský tým HBC Třinec, který v nové sezóně velmi vhodně doplnil jádro týmu o zkušené hráče „starého“ Třince a zejména pak juniory. Sympatická třetí příčka patří karvinskému béčku, které má stejný počet bodů jako první dva týmy, oplývá však mírně horším rozdílem ve skóre. Karviná se může taktéž opřít o mladý tým pravidelně doplněný o zkušené plejery. Počítat se rozhodně musí také s držitelem několika trofejí v našem regionu, Vsetínem. Ten vstoupil do sezóny posílen úspěchem v Letním poháru, díky nepovedenému utkání v Karviné a těsné prohře s F-D je však po čtyřech zápasech „až“ čtvrtý. Velká škoda, že se Poruba nemůže díky kolizi termínu s mládežnickými kategoriemi pravidelně opřít o své mladé odchovance. Velezkušený tým dosáhl ve čtyřech zápasech na 6 bodů a patří mu 5. příčka. Šesté místo patří dalšímu ostravskému týmu, F-D, který se ve všech zápasech mohl spolehnout na poměry druhé ligy velmi širokou zápasovou soupiskou. Tým s hráči s letitými zkušenostmi s regionální soutěží může být klidně černým koněm druhé ligy. Havířov pokračuje se sbírání cenných zápasových zkušeností, a i přes dva výsledkové debakly urval alespoň cenné vítězství po nájezdech v Přerově, které Havířovu zajistilo, že na jeho bodovém kontě nesvítí nula a nachází se na sedmé příčce. Osmá příčka patří Přerovu, který však měl ve čtyřech odehraných zápasech světlé momenty, které však bohužel nestačily na víc než zisk jediného bodu za zmiňovaný zápas s Havířovem, ve kterém padl po nájezdech.


Extraliga juniorů

Třinecká juniorka vstoupila do sezóny jako uragán a všechny tři úvodní utkání vyhrála bez větších potíží. Vítěznou euforii překazily až Malenovice, které za vyrovnaného stavu uštědřily třičtvrtě minuty před koncem základní hrací doby smrtící úder. Skvělé utkání odehráli třinečtí mladíci také ve Svítkově, kde opět netahali za kratší konec provazu, a i přesto z toho byla další těsná porážka 4:5. Třinec sice má oproti některým soupeřům odehráno o pár zápasů navíc, průběžná třetí příčka v tabulce je však skvělá.

O jeden zápas více (6) stihly odehrát výše zmiňované Malenovice, u nichž v tabulce najdeme zápis v kolonce výher, proher i proher po prodloužení. Malenovickým mladíkům patří díky rozmanitým výsledkům a za zisk sedmi bodů průběžná osmá příčka tabulky.


Extraliga dorostu

Karvinští dorostenci stihli odehrát pouze tři utkání, ve kterých dvakrát uspěli a s osmi body okupují 4. příčku tabulky. O něco méně se vedlo jihomoravským týmům z Hodonína a Kyjova. Prvně jmenovaný tým zvítězil ve čtyřech utkáních jednou, Kyjov pak dvakrát.


Liga starších žáků

V nejstarší žákovské kategorii se nejlépe vedlo sokolíkům z Poruby, a to nejen díky dobré týmové hře a skvěle vybaveným individualitám, které dokázaly rozhodovat zápasy. Druhé místo patří Hodonínu a elitní trojici uzavírá slovenský tým z Martina. Poslední příčku obsadil velmi mladý tým Třince, který v letošní sezóně získává zejména velmi cenné zápasové zkušenosti.


Přebor mladších žáků

V soutěži mladších žáků nelze dělat žádné závěry, a to především díky různému počtu odehraných zápasů a faktu, že tato kategorie by měla hrát především pro radost. Prosadit se bodově dokázaly týmy Opavy, Kyjova a Malenovic, na první bodíky čeká tým Karviné. Na první odehraný zápas pak čeká tým Martina.