2. liga

Březen chystá pokračovaní Sportnect ligy

Přerušená sezóna 3. nejvyšší české soutěže se dočká pokračování v březnu. Stane se tak za předpokladu, že epidemiologická opatření povolí fungování registrovaných sportovců.

Hokejbalisté, netrpělivě vyhlížející pokračování letošního ročníku soutěže, spatřují světlo na konci tunelu.

V případě, že to epidemiologická situace dovolí, odstartuje vše 7. 3. 2021 duely na hřištích Havířova, Vsetína, Třince a Přerova.

"Byl by to ideální scénář. Jako hrací den počítáme s nedělí," uvedl předseda ligové komise RSHb MS Vladimír Olesz. Ve zprávě adresované klubům byl ale Olesz opatrný: "podmínky pro změnu termínu jsou uvedeny v propozicích, jakmile bude jasné kdy můžeme začít, bude týmům poskytnuto 14 dní na bezplatnou změnu termínu utkání. Víc zatím říct neumíme."

Aktuální problémy s dodržování vládních restrikcí však příznivým prognózám nenahrávají. "Všichni si přejeme, aby dostal amatérský sport v Česku zelenou. Aktuální epidemiologická opatření však zrcadlí přístup veřejnosti k celé krizi. Společnost je rozdělena a to dopadá i na sport," konstatuje zároveň Vojtěch Novotný, předseda RSHb MS a dodává: "Dneškem vstupují v platnost nová opatření, která se momentálně týkají také sportovců. Pro cestující z tmavě červených zemí, mezi které patří i Slovensko, znamená návrat do Česka absolvování testu i nástup do karantény. Vzhledem ke zkušenostem z jarní vlny pandemie bude podoba soutěží s týmy ze Slovenska předmětem jednání i případných opatřeních nastavených vládou obou zemí. Sportnect ligy se to ale naštěstí netýká."


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3