Ostatní oznámení

Máme zajímavý tým a vysoké ambice, říká o třinecké juniorce Filip Plánka

Vynucená pauza je definitivně u konce. Ještě během ní však naše redakce vyzpovídala hráče se zajímavou historií. Je jím Filip Plánka, jenž momentálně hájí barvy Třince. Filip v rámci krátkého rozhovoru vzpomene také na jeho hokejovou minulost v Kanadě.

Rozhovor vznikal ještě před obnovením soutěží (pozn. red.).

Aktivní odpočinek

Filipe, jak jsi trávil vynucenou pauzu a jak ses během ní udržoval?

Chodil jsem si s některými spoluhráči občas zahrát, jinak to byl zlehka jen tak pro zábavu fotbálek nebo basket. Taky jsem během tohoto období hodně chodil na hory.

V minulosti jsi nastupoval za Karvinou. V třinecké juniorce jsi začal nastupovat kvůli absenci této kategorie v Karviné?

Ano, je tomu přesně tak.

Jak se v týmu třineckých juniorů cítíš?

Jsme skvělá parta a hned když jsem přišel do třinecké kabiny, tak jsem všem řekl, že tuto sezónu prostě vybojujeme jakoukoliv medaili. Každý hráč u nás má něco do sebe a věříme naší gólmance. Máme zajímavý tým, který má vysoké ambice.

Dříve jsi hrával i hokej. Jak ses k hokejbalu dostal?

Otec trénoval a hrál hokejbal, tak jsem tam s ním jednou šel a začalo mě to bavit. Bylo mi asi tak 4-5 let.

Zkušenost v Kanadě

V sezóně 2018/19 jsi okusil mládežnickou hokejovou soutěž v Kanadě. Jak ses tam dostal?

Kontaktoval mě jeden trenér z Kanady, tak jsme se domluvili a šel jsem to zkusit. Hlavně se herně zlepšit, naučit se novým věcem, vypilovat angličtinu.

Jakou měla tamní liga úroveň?

Měl jsem tehdy okolo 15 let, ta liga však byla až do jednadvaceti. Byl to rychlý, a hlavně tvrdý hokej.

Navštěvoval jsi i školu? Jak vypadal tvůj běžný den?

Školu jsem měl chvíli dálkově. Bydlel jsem u rodiny a většinou jsem si ráno zašel na zimák na individuální trénink, odpoledne posilovna, večer led. Dva až tři zápasy do týdne, ale stalo se, že jsme měli i 4. Každý den jsme měli rozepsaný, takže jsem se určitě nenudil.

Zpět k hokejbalu. Máš momentálně vytyčené nějaké cíle?

Vyhrát Extraligu juniorů. Pozvánka do reprezentace by mě jistě také potěšila, v budoucnu bych si rád zahrál hokejbal v Americe.